Kobni vikend u Zagrebu: U dvjema prometnim nesrećama smrtno stradale dvije osobe

prigorski.hr / Ilustracija

Zagrebačka crna kronika.

Tijekom subote obavljen je očevid kod 40 prometnih nesreća. U dvije su dvije osobe smrtno stradale, u šest prometnih nesreća jedna osoba je teško ozlijeđena, a pet lakše. Kod 36 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U subotu, 21. listopada oko 13.40 sati, u Sv. Ivanu Zelini (Donje Orešje), 69-godišnjak je upravljao traktorom zagrebačkih registarskih oznaka s priključnom prikolicom Ulicom Gradunje te dolaskom do usjeka u padu od 20 %, nakon što se mimoišao s osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljačem te u kočenju skrenuo na meki teren. Na mjestu događaja smrtno je stradao.

Također, oko 19.35 sati u Maloj Rakovici, 54-godišnjak je upravljao motociklom marke Yamaha 600 Fazer zagrebačkih registarskih oznaka dok se kao putnik na motociklu nalazilo i dijete. Dolaskom do kućnog broja 30 Mirnovečke ulice, najvjerojatnije je skrenuo na kolničku traku za vozila iz suprotnog smjera prilikom čega je naletio na prednji lijevi dio autobusa marke Setra zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnjak. Smrtno je stradao vozač motocikla, dok je dijete kolima Hitne pomoći prevezeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno. Zbog prometne nesreće promet je do 0.20 sati Mirnovečkom ulicom bio obustavljen u oba smjera.


Komentari