Divljaštvo u Zagrebu: Uberovci dobivaju batine na svakom koraku, 40 napada u 20 dana

businessofapps.com

U opasnosti su i vozači i putnici.

Prijevoznička tvrtka Uber u posljednja tri tjedna zaprimila je više od četrdeset prijava nasilja i agresije prema partenrima vozačima. To je povećanje broja napada od 70 posto u odnosu na zadnju polovicu prošle godine. Najčešće je u pitanju verbalno zlostavljanje, uništavanje imovine i prijetnje od strane taksista diljem Zagreba.

Najviše zabrinjava činjenica da su u samo tri tjedna zabilježena čak četiri ozbiljna fizička napada u kojima su vozači partneri napadnuti hladnim oružjem poput teleskopskih palica, kamenja i kovanica. Prilikom sva četiri napada u automobilu su bili i putnici.

“Uber strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja i iznimno brinemo o sigurnosti svojih partnera-vozača. Čim smo primijetili ovaj povećan broj fizičkih napada na njih od strane taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako im prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost”, rekao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Najviše problema je na križanju Tesline i Gajeve ulice, gdje je jedan vozač partner napadnut palicom, prilikom čega je zadobio lakše tjelesne ozljede. Ostali taksisti stajali su sa strabne i dobacivali prijetnje. Drugi vozač, pak, napadnut je kovanicama koje su oštetile njegov auto, a kada je izašao na ulicu počelo je vrijeđanje i naguravanje te lupanje po vozilu. Osim toga, četvorica taksista u Vukovarskoj su okružili vozača Ubera dok je s njim u autu bila putnica.

Uber strogo osuđuje nasilje i surađuje s policijom te istražuje sve okolnosti oko ovih događaja. Iz te tvrtke su i pozvali sve vozače partnere i taksiste da smire tenzije te da izbjegavaju nasilje na ulicama kojim ugrožavaju vlastite i tuđe živote, piše Index.

Kontaktirali smo Uber, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga kada stigne.


Komentari