Detaljna rekonstrukcija ubojstva dječačića iz Pule

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ovaj zvjerski zločin sablaznio je Hrvatsku.

Denis Pašić trogodišnjak je čini život je prerano i nasilno zavrđio zahvaljujući njegovoj majci. Beživotno tijelo dječačića pronašli su poicajci u uvali Mandrač nakon što je majka dojavila lažan nestanak djeteta.

Srijeda, 24. svibnja, 00.30

Chiara Rojnić, udana Pešić, stigla je u pulsku policijsku postaju, te je vidno uzrujana kazala policajcu kako joj je nestalo trogodišnje dijete, maleni Denis.

“Denis se danas navečer kao i uvijek dosad igrao u parku ispred zgrade. U jednom sam trenu primijetila da ga nema. Odmah sam ga krenula tražiti, ali nigdje ga nisam pronašla”, kazala je tada policajcima. Njezina priča odmah je probudila sumnje, kako se dijete moglo izgubiti u predvečenjim satima, a majka je tek oko ponoći došla prijaviti nestanak. Osim toga, policajni svjedoče da nije bila pretjerano uznemirena iako dijete ima samo tri godine.

Srijeda, 24. svibnja, 00.45

Policija je nakon zaprimljene prijave o nestanku obavijestila ophodnje da se traži dječak. Dali su kratak Denisov opis i podatke o kretanju koje im je kazala Chiara. Iako je njezina priča bila sumnjiva potraga je odmah krenula, tražili su ga posvuda, ali dječaka nije bilo.

Srijeda, 24. svibnja, 02.30

Chiara je zvala susjede kako bi ih pitala jesu li gdje vidjeli Denisa. Pozivi su iznenadili susjede jer s Chiarom nisu puno komunicirali, ali nadali su se da je dijete samo odlutalo i da će ga uskoro pronaći.

Srijeda, 24. svibnja, 07.00

U rano jutro, oko 7 sati došlo je do velikog obrata, Chiara ponovo zove policiju. Ovog puta rekla je da zna gdje je njezin sin i policajci su uskoro stigli do stan, te ih je ona odvela do uvale Mandrač. U plićaku uvale ležalo je beživotno tijelo malenog Denis, iskusne policajce koji su se nagledali svakakvih grozota ovo je ostavilo u tolikom šoku da jedno vrijeme nisu mogli govoriti. Od trenutka kada su ugledali tjelo dječaka vjerovali su da se radi o nasilnoj smrti. Dvadesetak metara od tijela bila su dječja kolica, zbog čega su se policajci zapitali je li dječačić ubijen u uvali ili je u kolicima dovezeno mrtvo tijelo. Ubrzo je na teren stigao i nadležni patolog Župnaijskog državnog odvjetništva.

Srijeda, 24. svibnja, 9.00

Na mjesto zločina stigli su zamjenik županijske državne odvjetnice, patolog i sudski vještak. I oni, kao i novinari koji su kasnije stigli, bili su u šoku iako su znali što će ih dočekati u uvali. Zamjenih državne županijske odvjetnice Eddy Putigna govorio je samo: “Prema preliminarnim nalazima, radi se o nasilnoj smrti”.

Srijeda, 24. svibnja, 10.45

U uvalu je nedugo nakon toga stiglo i vozilo pogrebnog poduzeća Monte Giro koje preuzima tijelo dječaka i odvozi ga na obdukciju u Opću bolnicu Pula. Policija je krenula u potragu za počiniteljima, polaku su krenule indicije o tome što se točno dogodilo.

Srijeda, 24. svibnja, oko 11.00

Policajci su ovom trenu završili s očevidom te su se uputili do zgrade gjde je dječak živio s majkom. Neko vrijeme ispitivali su stanarem te su otišli do Chiare i stana u vlasništvu njezinog djeda, u kojem je kratko živjela. Susjedi su bili šokirani vješću, ali rijetku su znali Chiaru.

“Chiaru smo samo povremeno viđali, uvijek je bila tu na balkonu i pušila dok joj je dijete bilo u parku. Da, pobjegla je od muža. Zove se Rašid Pašić i koliko znamo u zatvoru je u Bosni. Čuli smo da ju je tukao pa se valjda zato vratila. A dijete – uvijek je plakalo. Čak smo mu jednom kupili igračku jer nam je bilo žao. Ali nismo nikome ništa prijavljivali, nismo se htjeli miješati u obiteljske odnose “, kazali su stanari.

“Chiara je postala majka vrlo mlada, još kao srednjoškolka, pa se o tom djetetu više brinula Chiarina majka, odnosno njegova baka. Često su u zgradu gdje je stanovala Chiara dolazili muškarci. No ne znamo tko su oni”, otkrili su susjedi.

Srijeda, 24. svibnja, 11.00

Policija je ubrzo privela Chiaru u postaju na ispitivanje zbog sunje u istinitost njezinog iskaza. Sumnja je tada pala i na 14-godišnjakinju koja je bila smještena u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli iz kojeg je pobjegla. Djevojka je od ranije poznata policiji.

Prije tjedan dana bila je kod njih s gospođom kojoj se obratila za pomoć. Tada je prijavila seksualno zlostavljanje u domu i dala iskaz da bi na kraju sve porekla. Nakon toga se vratila u dom i ubrzo pobjegla. Od 16. svibnja nitko nije znao gdje se nalazi. Ravnatelj doma kazao je da je nestanak odmah privavio, a djevojka i Chiara tvrdile su da su polusestre.

Policija je uskoro ispitala i 29-godišnjes Ademija Burima iz Vinkurana, ali i ostale svjedoke koji su potencijalno znali detalje kobne noći. U pulsku policijsku postaju stigla je i gosođa koja je tjedan dana ranije pomagala maloljetnici. Puka slučajnost je što ih je upravo ona dan ranije vidjela dok je sjedila na stijena na Valelungi u društvu jednog prijatelja. Uočila ih je kako se vraćaju u ulicu iz smjera lučice, obje su u tome trenu bile uplakane. Na svome Facebook profilu prozvala je institucije da su mogle spriječiti zločin da su reagirale na vrijeme.

Srijeda, 24. svibnja, 11.30

Nekoliko policijskih službenika pretreslo je stan u potrazi za dokazima.

Srijeda, 24. svibnja, 13.00

Chiara je priznala ubojstvo. Svog sina ubila je jer ga se željela riješiti kako bi otputovala u Makedoniju, Denis joj je jednostavno smetao. Kazala je i kako joj je u ubojstvu pomogla maloljetnica, obje su kasnije priznale da nisu ni u kakvom rodbinskom srodstvu. Pomagač Ademi Burim priznao je da je znao za zločin, čak štoviše, njegova ideja je bila da se prijavi nestanak kako bi se zavarala policija.

Srijeda, 24. svibnja, od 15 do 17 h

Chiaram, 14-godišnja djebojka i Ademi Burim uhićeni su i u postaji provode noć.

Četvrtak, 25. svibnja, 9.00

U Općoj bolnici Pula započela je obdukcija tijela trogodišnjeg djeteta kako bi se utvrdio uzrok smrti. Na tijelu su bili vidljivi tragovi gušenja, ali s nalazima nisu htjeli izlaziti u javnost.

Četvrtak, 25. svibnja, 15.00

Istarska policija završila je svoj posao i s detaljima stravičnog ubojstva izašla je u javnost. Chiara i maloljetnica osumnjičene su za Denisovo ubojstvo, a Ademi za prikrivanje zločina. Uskoro se na Chiarinom Facebook profilu počinju pojavljivati strašne objave.

Četvrtak, 25. svibnja, 16.00

U javnost je procurila priča da se u slobodno vrijeme Chiara dopisivala s raznim muškarcima na aplikaciji za upoznavanje Badoo.

“Oblio me znoj kad sam ugledao Chiarinu sliku u novinama, a nedavno smo komunicirali na stranici za upoznavanje Badoo. Detalje naše virtualne ćakule zadržat ću za sebe. Mogu samo reći da je bila nabijena seksualnim strastima. Mlađi sam nešto od nje pa mi je bilo čudno kako je uopće sa mnom započela razgovor. Ono što je ona rekla o sebi, valjda svima koji su na toj stranici u potrazi za razgovorom, ženskom pažnjom, druženjima uživo, jest da su joj “cilj poznanstva s mladićima od 21 do 35 godina te da je prirodna i otvorena za nova iskustva”. Rekla je i da živi sama i dijete nije spominjala, a po ovome iz medija čini se da ipak sve što je govorila nije bila istina “, kazao je jedan od muškaraca s kojim je Chiara bila u kontaktu, a tek su se trebali susresti. Ona je s prijateljem dotičnog muškarca, jedno vrijeme, bila u intinoj vezi.

Četvrtak, 25. svibnja, 18.00

Novinari ispred Županijskog državnog odvjetništva čekaju majku ubojicu, Chiara je prošla bez riječi. Policajci je privode u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Četvrtak, 25. svibnja, 19.00

Nakon sat vremena privedno je i drugo dvoje sudionika, a Župnaijsko odvjetništvo ispituje Chiaru i Ademija.

Četvrtak, 25. svibnja, 19.30

Sud ubrzo donosi odluku, Chiara ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana zbog spriječavanja ometanja postupka. Ademiju su dopustili da se brani sa slobode, a maloljetnicu je preuzemo sudas istrage za mladež Županijskog suda i za nju je odlučeno da ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana.

Subota, 27. svibnja, 09.00

Objavljeni su nalazi obdukcije tijela malog Denisa. Dijete je ugušeno i bačeno u more, piše Jutarnji. 

>>> Fotografije s uhićenja majke iz Pule otkrivaju sablasan detalj

>>> Psihijatar o majci iz Pule: Ovo je razlog zbog kojeg je ubila sina

>>> Hodak: ‘Psihijatrijsko vještačenje bit će ključno za majku iz Pule’, Chiari prijeti kazna od 40 godina zatvora

>>> Majka koja je ubila svog trogodišnjeg sina nudila se muškarcima na internetu


Komentari