BERBA MEDALJA NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Već imamo tri odličja, a natjecanje nije ni blizu kraja

Facebook

Paraolimpijske igre u Riju počele su 8.rujna, a već prvog dana Hrvat je postavio osobni rekord. 

Dva tjedna nakon završetka Olimpijskih igara u Riju su započele Paraolimpijske igre na kojima Hrvatsku predstavlja 19 sportaša. Već prvog dana hrvatski atletičar Miljenko Vučić postavio je osobni rekord od 15,07 metara u bacanju kugle.

Istog dana Velimir Šandor osvojio je broncu u bacanju diska. On nam je tako osigurano 15. medalju u povijesti. Šandor je već u Sočiju nagovjestio da od njega možemo očekivati velike stvari. Tada je na Svjetskim igrama osvojio zlato, zatim je u Dohi prošle godine bio treći, a u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio je srebro.

Drugog dana Igara stolnotenisačica Mirjana Lučić izborila je prolazak skupine, a strijelac Damir Bošnjak završio je na sedmom mjestu nakon odličnih kvalifikacija. Već 10.rujna stolnotenisačica Anđela Mužinić plasirala se u četvrtfinale, a Lučić je nažalost ispala iz daljeg natjecanja.

U nedjelju 11.rujna Zoran Talić osvojio je još jednu medalju i to onu srebrnog sjaja. Naš atletičar tako je ponovio uspjeh iz Londona osvojivši i na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru drugo mjesto u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama. Ovo je Hrvatskoj bila druga medalja u Riju.

Istog dana i stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u finale i osigurala nam i treću medalju, samo je pitanje kojeg će ona  biti sjaja. Paović je aktualna svjetska i europska prvakinja,a trenerica Mirela Šikoronja izjavila kako je ovo iznimno težak turnir za Sandru jer svi očekuju zlato.


Komentari