UberBOAT stigao u Hrvatsku!

Uberova usluga prekomorskog prijevoza je od danas dostupna u Hrvatskoj, i to u Splitu, Dubrovniku i Hvaru, prenosi Bug.hr.

Pogađate – princip je isti kao za “kopneni” prijevoz koji je prisutan kod nas već neko vrijeme, a vožnju ćete naručiti ovako:

  • otvorite Uberovu aplikaciju i unesete željenu otočnu destinaciju
  • birate vrstu prijevoza: BOAT – obično plovilo, BOATXL – veliko vozilo
  • čekate povratnu informaciju
  • nakon potvrde, dobijete info o točki ukrcaja.

Cijene su prilagođene troškovima prekomorskog prijevoza i mogli bismo reći očekivane. Manje plovilo prevozi 8 putnika i košta fiksnih 352 eura, a veće (XL) prevozi 12 putnika i košta 440 eura. Cijena se naplaćuje po vožnji neovisno o broju putnika. Osim standardnih relacija, možete se odlučiti i za poludnevnu odnosno cjelodnevnu avanturu za koju ćete izdvojiti varijabilni iznos ovisno o pređenoj udaljenosti, a najmanje 980 eura.

Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu, pohvalio se da je ova usluga došla u pravo vrijeme kada Uber slavi preko 5 mlrd. vožnji odrađenih na globalnoj razini, što je povećanje od 3 mlrd. u posljednjih 11 mjeseci.

Vidimo da stalne afere oko ove aplikacije nisu puno utjecale na odabir korisnika i da Uber i dalje dobro radi. A kako će UberBOAT odraditi posao – vrijedi ispratiti!

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari