TELEFONSKE GOVORNICE ODLAZE U ZABORAV: Pametni automati za mobilne telefone u Beču (FOTO)

Zbog ogromne potražnje u 2017. stiže još 30 novih automata.

Klasične telefonske govornice polako odlaze u zaborav, a u glavnom ih gradu Austrije zamjenjuju automati za mobilne telefone i dodatnu opremu za mobilne uređaje.

Prostori u bečkim postajama podzemne željeznice, gdje su nekada stajale telefonske govorni, iskorišteni su, naime, za postavljanje automata, ali ne za prijevozne karte, slatkiše ili kavu, nego za mobilne telefone.

Automati se za sada nalaze u samo šest postaja, ali s obzirom na ogromnu potražnju, u 2017. godini planirano je postavljanje još dodatnih 30 automata.

MobiNil-463x1024

Na ovim se automatima za 30 eura može kupiti pametni ili obični mobilni telefon te slušalice, punjači, adapteri i ono što turiste najviše veseli selfie štapovi, a njihova je posebna prednost što se kupovima može obavljati 24 sata dnevno.

Koliko nam se puta dogodilo da nam se isprazni baterija na mobitelu, a nismo u mogućnosti da je napunimo ili smo na putovanju, a nismo ponijeli slušalice.

Život bez mobilnog telefona danas se teško može zamisliti jer mobitel više nije samo telefon, nego i kalendar, fotoaparat, skener i još mnogo toga“, objašnjava novu poslovnu ideju Daniel Neuwirth iz poduzeća MobiNil.


Komentari