SLUŽE JAVNOM DOBRU: Cloud platforma Microsoft Azure od sada dostupna neprofitnim organizacijama diljem svijeta besplatno

FOTO: Press

U skladu s ciljem da cloud usluge stavi u službu javnog dobra, tvrtka Microsoft objavila je kako je cloud platforma Microsoft Azure od sada dostupna neprofitnim organizacijama diljem svijeta besplatno.

Ova odluka je dio većeg projekta kojim se Microsoft u siječnju ove godine obvezao da će u sljedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru.

Azure nudi integrirani paket cloud usluga – analitiku, računarstvo, web i mobilne aplikacije, umrežavanje, pohranu i više – kako bi se neprofitne i nevladine organizacije osnažile da ostvare svoje misije i postignu više; više uvida, veću učinkovitost i veći utjecaj.

Također, cloud usluge pomoći će nevladinim organizacijama diljem svijeta, koje djeluju u vrlo izazovnim situacijama, imaju ograničene proračune, a time i ograničena sredstva, osoblje i tehnologiju, da ubrzaju inovacije te ostvare nove uvide kroz obradu podataka i brže donose odluke, a sve uz vrhunsku sigurnost i najnapredniju zaštitu podataka.

Azure se integrira s postojećom IT infrastrukturom i raste u skladu s rastom organizacije, te pruža mogućnost korištenja Microsoft podatkovnih centara za širok raspon mogućnosti i scenarija.

Ova donacija samo je jedan dio ukupnih Microsoft donacija jer tvrtka raznim neprofitnim organizacijama diljem svijeta dnevno donira 2,6 milijuna dolara u softveru, što iznosi više od milijardu dolara godišnje. Inače, besplatna Azure platforma u oblaku za neprofitne i nevladine organizacije uključuje korištenje alata i programa kao što su Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility, Power BI, kako bi mogli ostvariti što više dobrih projekata u svojim zajednicama.

Moderne neprofitne organizacije će kroz Azure platformu moći ostvariti veći učinak na terenu, a pet osnovnih prednosti koje će dobiti kroz Azure su:

1. Komunikacija: neprofitna organizacija može komunicirati i surađivati u realnom vremenu, interno kroz odjele i s osobljem na terenu te s donatorima, volonterima i partnerima.
2. Mobilnost: osoblje organizacija ostaje povezano s informacijama, datotekama i podacima dok su u uredu ili dok borave na terenu, te mogu biti produktivni bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju.
3. Prikupljanje podataka: neproftina organizacija može razviti kvalitetnije i dugotrajne odnose s donatorima, članovima i volonterima kroz prikupljanje podataka i posljedične uvide u djelovanje organizacije što olakšava odluke.
4. Povjerenje: organizacija osigurava sigurnost, privatnost i usklađenost štiteći podatke i kontrolu pristupa.
5. Učinkovitost: neprofitna organizacija smanjuje troškove i povećava učinkovitost pomoću fleksibilne cloud usluge, te kontrolira IT ulaganja i seli poslovanje u oblak vlastitim tempom s mogućnošću skaliranja.

Nevladine organizacije u Hrvatskoj mogu besplatno aplicirati za ove donacije putem TechSoup Balkans programa www.techsoupbalkans.org. Sve informacije vezane za registraciju i pristup možete dobiti na [email protected].


Komentari