Samsung testira aplikaciju koja ne dopušta ometanja dok vozite

Korisna aplikacija koja rješava česti problem u prometu.

Problem je voziti i istovremeno koristiti telefon, kako za vas tako i za vašu okolinu. To je rastući problem kako raste i primjena smartphonea, jer vam u svakom trenutku može pristići WhatsApp poruka, poziv, e- mail.

U Samsungu nastoje riješiti taj problem novom aplikacijom naziva In- Traffic Reply, a može se koristiti prilikom vožnje automobila ili bicikla. Ova aplikacija radi na jako pametnom i naprednom principu: koristi GPS senzor vašeg telefona kako bi zaključila da li ste u procesu vožnje i šalje automatski odgovor poput: “Vozim, nazovite kasnije”. Osim toga, može slati prigodne slike ili poruku koju si sami postavite.

Iz kompanije se nisu izjasnili kako će aplikacija funkcionirati ako ste suvozač, ali će vjerojatno postojati neka opcija isključenja automatskog rada aplikacije.

In- Traffic Replay je trenutno u fazi testiranja u Nizozemskoj, a trebala bi krenuti s širom primjenom negdje u svibnju.

Zanimljivo će biti ispraviti stvarnu primjenu ove aplikacije, budući da nismo sigurni koliko su ljudi spremni u potpunosti se isključiti iz stvarnog moda, čak i dok voze. Jer, što ako baš sada šef nazove?

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari