Samsung ne odustaje od zakrivljenih TV-a – najavljena još 22 modela!

Samsung planira na globalna tržišta izbaciti još 22 modela zakrivljenih televizora!

samsung

Ovo dolazi pomalo kao iznenađenje s obzirom da su i Sony i LG ove godine odustali od ideje zakrivljenih TV-a, a korisnici, sudeći po komentarima i reviewovima, nisu zadovoljni sa doživljajem gledanja niti dizajnom.

Zakrivljeni televizori obećavali su nam širi i perspektivniji efekt, kojeg su proizvođači uspoređivali sa IMAX ekranima. Ali, nije isto gledati u 20 metarski ekran u potpunom mraku i gledati u zakrivljeni ekran u dnevnom boravku, na kojem se stvaraju oku neugodne refleksije svjetla, sa vrlo ograničenim kutem gledanja. Tako da – ta usporedba ne drži vodu!

Usprkos mnogim negativnim kritikama sa zakrivljene televizore, Samsung se (očito) nije previše obazirao na to, tako da će svakako biti zanimljivo vidjeti kako će tržište reagirati na zakrivljene TV-e koje nudi proizvođač ovako visokog kalibra.

Navodno će se Samsung fokusirati samo na setove od 65 inča na više, uključujući barem jedan model sa QLED-om.

Samsungov glasnogovornik izjavio je kako je prodaja ovakvih televizora svake godine do sad skočila između 20 i 30 %, što je očito dalo kompaniji nade za dobrom prodajom, no sudeći po trenutnom stanju na tržištu, nismo sigurni kolika će prodaja biti za čak 22 nova modela.

Izvor: The Verge

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari