Zagreb
+C

Pretvorite bilo koji smartphone u 3D hologram projektor

Sve može biti napravljeno od materijala dostupnih kod kuće.

3D holograme smo uvijek doživljavali kao tehnologiju iz budućnosti. Svi smo vidjeli ljude pomoću 3D holograma u filmovima, no da li ste ikada poželjeli vidjeti hologram u živo? Pa, sada možete.

U ovim koracima pokazat ćemo vam kako napraviti 3D hologram projektor od vašeg smartphonea, a sve može biti napravljeno od materijala dostupnih kod kuće.

Da ne duljimo previše, idemo krenuti s koracima, no prije svega popis materijala koji će vam biti potreban:

  • CD kutija
  • Papir s kvadratićima
  • Ljepljiva traka ili super ljepilo
  • Olovka
  • Škare
  • Skalpel

Korak 1

Koristeći olovku i komad papira, nacrtajte trapezni oblik kao na slici i izrežite ga sa škarama. Dimenzije trebaju biti 1 x 3,5 x 6 cm. Zapravo možete udvostručiti ili utrostručiti dimenzije za bolji učinak, ali i ovo je dovoljno za početak.

Korak 2

Uklonite rubove s bilo kojeg CD-a. Samo pripazite da plastika nije previše ogrebana, što će utjecati na kvalitetu slike.

Korak 3

Pratite oblik trapeza na bilo kojem području CD-a. Koristeći se skalpelom ili nožem za rezanje stakla, pažljivo izrežite oblik trapeza. Iskoristite ovaj prvi dio kao predložak za lakše rezanje tri preostala komada plastike.

Korak 4

Spojite četiri komada zajedno s ljepljivom trakom ili super ljepilom. Iako će vam super ljepilo dati čišći izgled, preporuča se traka, jer će sami proces ljepljenja biti daleko lakši.

Korak 5

Ugasite svjetla i postavite napravljeni projektora na zaslon smartphonea, te pustite hologramski video. Možete koristiti ovaj demo video ili pretražiti “hologram video” preko Google-a ili YouTube-a za druge primjere.

To je to, uživajte u svom novom hologramskom projektoru i zadivite svoje prijatelje.

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari

Provjerite

pjevač školjka

(VIDEO) Je li moguće? Ovo je najviralniji video 2017. na Youtubeu

YouTube je objavio listu od 10 najviralnijih videa 2017. godine.  Komentari