Google Translate od sada je još bolji pri prijevodu

Aplikacija Google Translate, koju je razvio Google, upravo je poboljšana s dodatkom nekoliko novih jezika.

Iako je polovica svjetskih internetskih stranica na engleskom, čak 15% svjetskog stanovništva ne govori engleski kao primarni ili sekundarni jezik.

Zahvaljujući Google Translateu, koji je ugrađen u Google Chrome, osobe koje ne govore engleski imaju priliku čitati bilo koju web stranicu. Prema riječima Googlea, Chrome prevodi više od 150 milijuna web stranica, što nikako nije mali broj.

Najnovija ažuriranja Google Translatea donose poboljšanje  “neural machine” koje će raditi na devet novih jezika. “Neural machine” prevođenje koristi duboke neuronske mreže za prevođenje cijelog smisla rečenica, a ne samo fraze, što može omogućiti pravilan prijevod za korisnika. Programeri potvrđuju da će taj oblik prevođenja sada biti dostupan za većinu stranica na engleskom jeziku te za indonezijski jezik kao i za osam indijskih jezika.

Uz dodavanje ovih devet novih jezika, ukupan broj jezika s prijevodom pomoću “neural machinea” premašuje brojku od dvadeset jezika. Drugi jezici koji su već dodani u aplikaciju uključuju kineski, francuski, njemački, hebrejski, hindski, japanski, korejski, portugalski, tajlandski, turski, vijetnamski i španjolski.

Izvor: Google

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari