Arhiva – nova značajka u Instagramu za skrivanje nepoželjnih slika

en.wikipedia.org

Ako ste ikada podijelili neku sliku ili video na svome profilu, pa poslije požalili jer se nije po kvaliteti dobro uklopila u postojeću kolekciju, sada postoji način da se ista privremeno ukloni bez potrebe za trajnim brisanjem sadržaja sa Instragram profila.

Navedeno je omogućeno novom značajkom naziva Arhiva (eng. Archive), a lansirana je jučer (13.06.) u novoj, v10.21 verziji aplikacije, za iOS i Android korisnike, prenosi DigitalTrends.

“Tvoj profil predstavlja ono što vi jeste i razvija se s vama kroz vrijeme”, naveli su iz Instargama prilikom predstavljanja nove značajke. “Pomoću Arhive imate veću fleksibilnost za oblikovanje vašeg profila uz istodobno očuvanje trenutaka koji su važni”, zaključuju.

Kako se koristi? Vrlo jednostavno. Za sliku ili video koji ste javno objavili, potrebno je pritisnuti tri točkice u gornjem kutu ekrana i odabrati opciju “Archive” iz padajućeg izbornika. Da biste provjerili koji je sadržaj arhiviran, na svome profilu odaberite kružnu strelicu koja se nalazi u gornjem lijevom kutu. I da, arhivirani sadržaj zadržava sve komentara i likeove, što je dobra vijest ukoliko ga želite vratiti nazad u javnost.

Izgleda da se u Instagramu nadaju da će nova značajka potaknuti korisnike da razmisle dvaput prilikom trajnog brisanja sadržaja, jer je primjećeno da mladi korisnici imaju naviku zadržavanja samo 25 najboljih slika na svome profilu.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari