8 najskupljih predmeta iz igrica ikad prodanih!

Nije nikakva novost da su igre bile i biće profitabilan posao, pogotovo kada se radi o besplatnim igricama s mikro-transakcijama. Neki ljudi su spremni izdvojiti ogromne količine novca na igrice, a lista koja slijedi to i dokazuje.

8.) Manticore Crossbow (3.500 $)

Predmet iz igre Diablo III na koji je naišao igrač shineCDN košta oko 12.375b zlatnika u igrici, a u stvarnosti 3.500 dolara.

7.) Burning Team Captain hat (6.420 $)

Radi se o predmetu iz igre Team Fortress 2 koji ne služi ničemu već je običan kozmetički detalj. Kape su u toj igrici popularne i služe samo da se igrači, koji ih imaju, hvale s njima. Spomenutu kapu je kupio igrač Blopsposion za 6.420 dolara.

6.) Zeuzo (9.000 $)

World of Warcraft likovi u originalu se ne smiju prodavati prema Blizzard-ovim pravilima, ali jedan igrač je to otkrio tek nakon što je kupio lika za 9.000 dolara. On je kupio lika razine 70 klase Rogue s legendarnim setom Twin Blades of Azzinoth, 4/5 Tier 6 opremom i nekim Hyjal/BT predmetima. Blizzard je uklonio njegov račun.

5.) Dragon Slaying Sabre (16.000 $)

Kreatori igre Age of Wulin su otišli korak dalje što se tiče kupnje predmeta. Oni su napravili aukciju predmeta koji još uvijek nisu ubačeni u igru. Jedan kupac je kupio spomenuti predmet za 16.000 dolara.

4.) Ethereal Flame pink war dog (38.000 $)

Zašto kupiti pravog psa kad možete kupiti virtualnog koji emitira rozu boju oko sebe? Ni mi ne znamo, ali jedan Dota 2 igrač je kupio kurira (životinja koja raznosi predmete u igrici tijekom bitke) za 38.000 dolara.

3.) Amsterdam (50.000 $)

Virtualni svijet “Second Life” ima svoje tržište nekretnina, a valuta kojom se u igrici trguje se zove Linden dollars. Ta valuta se može konvertirati u prave dolare, i obrnuto. Od svih nekretnina, Amsterdam je najskuplji a jedan igrač ga je prodao na eBay-u za 50.000 dolara.

2.) Nest Egg (70.000 $)

Entropia je igrica u kojoj se troši mnogo novca, i to pravog. Igrači mogu zamijeniti pravi novac s virtualnim koji se zove PED i s njime mogu kupovati predmete. Većina predmeta u igrici donosi neko poboljšanje za igrača, ali neki i ne. Među tim beskorisnim predmetima se nalazi i Nest Egg koji služi samo za eto, da pokažete da ste bacili 70.000 dolara na igricu.

1.) Club Neverdie (635.000 $)

Opet Entropia igrica i to s razlogom, na ovu igru se troši najviše pravog novca. Najskuplji virtualni predmet ikad prodan je nekretnina Club Neverdie. Ovaj predmet (tj. nekretnina) ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda jer je prodan za nevjerojatnih 635.000 dolara.

Koliko ste vi najviše novca dali za neki predmet u igrici?

Izvor: BeAmazed

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari