7 Google trikova za najbolje rezultate pretraživanja!

1. Koristite navodne znakove za pretraživanje određene fraze!

Ovaj trik je već dobro poznat, no valja osvježiti pamćenje: ukoliko pri pretraživanju određenu frazu stavite u navodne znakove, Google će isfiltrirati samo one rezultate gdje se tražena fraza pojavljuje točno onako kako stoji u navodnicima!

2. Stavite zvjezdicu unutar fraze za pretraživanje nepoznatih riječi!

Možda malo manje poznat trik, ali vrijedan spomena: ukoliko pretražujete frazu u navodnicima, i umjesto određene riječi stavite *, Google će pretražiti sve varijacije te fraze! Zapravo, ovo je jako koristan trik ako primjerice pretražujete lyricse određene pjesme, a poznati su vam samo dijelovi, ili jednostavno ako vam je dio fraze poznat, a umjesto dijela koji neznate stavite *!

google pretraživanje trik

3. Koristite minus kako bi eliminirali određene rezultate!

Ako želite eliminirati rezultate koje sadrže točno određenu riječ, dovoljno je samo staviti znak minusa ispred riječi. Primjerice, želite pretraživati slike čokolade, ali znate da vas ne zanima sladoled, dovoljno je napisati:

google pretraživanje trik

4. Pretražujte web stranice po ključnim riječima!

Vjerojatno malo ljudi pretražuje na ovaj način, no ako tražite točno određenu stvar i znate na kojoj stranici se nalazi – iskoristite taj podatak! Primjerice, zanima li vas koliko smo puta na našoj stranici spomenuli riječ “mobitel”, i u kojim sve člancima? Istražite nas!

google pretraživanje trik

5. Pretražujte Google News unazad preko 100 godina!

Google News ima otvorenu bazu podataka u kojoj se nalaze arhivirane vijesti iz novina diljem svijeta, sve do sredine 1880.-ih! Evo linka: Google News!

6. Pretražujte slike koristeći slike!

Jeste li ikad naišli na sliku koja izgleda jako poznato? Ili pak želite znati otkuda je ta slika? Jednostavno ju spremite na računalo, i pomoću ikonice u obliku kamere (koja se nalazi desno na traci za pretraživanje), uploadajte ju i pretražite internet gdje se nalazi! Ako imate direktan URL slike, također ga možete zalijepiti u predviđeni prostor i pretražiti slike!

google pretraživanje trik

7. Pritisnite mikrofon i kažite “flip a coin”!

Ok, ovo možda i nije najmudriji trik, ali sjetiti ćete nas se kad se uhvatite kako naređujete Google-u da za vas baci novčić!

google pretraživanje trik

Izvor: Motto

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari