12 stvari koje niste znali o Deadpoolu

Postoje dvije skupine ljudi. Oni koji ne vole film Deadpool i oni koji su ga gledali. Tvorci ovog stripovskog antijunaka doista su iznenadili sve koji su očekivali još jedan film o nadnaravnim borbama bez prave dubine. Inače nismo ovako geekovski nastrojeni ali ovaj film potaknuo nas je da saznamo što više o njegovoj pozadini, a ovih 12 stvari su najbolje što imamo za vas:

1.Ryan Reynolds je imao vrlo emotivnu reakciju na Deadpoolovo odijelo

Deadpool-11-1200x675

”Kad sam vidio… kad sam vidio to odijelo prvi put, bilo je nadnaravno. Ne trudim se biti smiješan ili nešto takvo, ali plakao sam. Stvarno, cmizdrio, ovo je bio kraj putovanja dugog jedanaest godina.”

Ovo nije prva uloga u ekranizaciji stripa za Ryana, ali kaže da je to lik koji je oduvijek želio biti i u kojem se vidio. Slažemo se s tim, pogotovo jer Ryan Reynolds nije Deadpool, Deadpool je Ryan Reynolds (pogotovo iz filma Van Wilder) kojeg poznajemo već jako dugo.

2. Odijelo je jednom ukradeno tijekom snimanja

Nikad nije prodano na Ebayu, a nije niti u privatnoj kolekciji. Zašto? Jer ga je Ryan Reynolds ‘maznuo’, ali je bio dovoljno pošten da ga vrati nakon par dana.

3. Canonball (Topovska kugla) i drugi X-meni su razmatrani za ovaj film ali odabrali su Negasonic Teenage Warhead jer je imala bolje ime. 

Jeste li vidjeli budžet ovog filma? Sa svojih 58 milijuna dolara nije nešto, ali mogli su ugurati nekog od poznatijih X-mena u postavu. Nisu jer nisu željeli. Rekli su da im je dosta stvari koje se viđaju svaki dan, a misli se i da je to svojevrsna osveta scenarista i redatelja zbog predugog čekanja na realizaciju projekta.

4. Cijeli film je snimljen za 48 dana. 

Ovo vrijeme ne uključuje post-produkciju i montažu, ali impresivno je vidjeti da se nešto ovakvo može napraviti za tako malo vremena. Na neki način Deadpool podsjeća sve kako je minimalizam dobra stvar i kako su honorari otišli u nerealne sfere u mainstream filmovima. Nadamo se da će netko to pomisliti i u svijetu nogometa…

5. Dopinder je dobio ime iz plemenitih razloga

dc-Cover-gvf5e84mh4tgpodchbamim9ke4-20160221230048.Medi

Indijski vozač taksija Dopinder čiju životnu, ili barem ljubavnu priču saznajemo u filmu, dobio je ime po dječaku koji je išao u školu s Ryanom Reynoldsom. Dječak je poginuo od udara groma. Iskreno, nismo sigurni je li Ryan bio plemenit ili je samo mislio da je ime odlično za stereotipnog indijca.

6. Film je zabranjen u Kini jer je toliko prost da ga nije imalo smisla ni cenzurirati. 

7. Ovo je peta uloga strip junaka za Reynoldsa

Kaže i kako je ovo zadnja strip-uloga koju će glumiti u životu. Prekini dok si u prednosti, Ryane!

8. Lik je nazvan po filmu u serijalu Prljavi Harry – The Dead Pool

Film je snimljen 1988., dok je Deadpool nastao 1990. dosta zanimljivo, obzirom da je većina stripovskih junaka nastala u zlatnoj eri stripa – 1970. i ranije.

9. Reynolds kaže da je Deadpool panseksualac

Ne morate guglati, panseksualac je osoba koja osim stereotipne ljubavi prema muškrcima ili ženama gaji afinitete i prema androgenim osobama, transvestitima, transseksualcima i ostalim ”nesvrstanim” ljudima.

10. Vanessa nije prikazana vjerno stripu

NEFE0tLqyRtaIO_1_6

Deadpoolova djevojka Vanessa u stripovima nije samo čovjek, ona je mutant sposoban mijenjati oblike po imenu Copy Cat.

11. Ovo je prvi film s oznakom R (za osobe starije od 17 godina) koji je zaradio iznad 100 milijuna dolara

Prethodno je rekord držao Matrix: Reloaded.

12. Ovo je prvi dugometražni film 19-godišnje Brianne Hildebrand

deadpool-who-is-negasonic-teenage-warhead-and-the-actress-who-portrays-her-776239

Glumila je Negasonic Teenage Warhead, briljatno portretirajući klišej tinejdžerice. Nadamo se da joj predstoji svjetla filmska budućnost.

 

Još razmilšljate trebate li pogledati Deadpoola? Iš u kino, ili ako vam se nekako ne isplati, pričekajte ga na DVD-u i Blu-Ray-u. (na ovom portalu ne podržavamo piratstvo, jadni Holivuđani neće imati za kruh)

 

 


Komentari