Predstavljamo: Uniti One električni automobil

Švedski start-up Uniti otkrio je svoj električni automobil pod nazivom One.

Švedska tvrtka u bliskoj suradnji s njemačkim tehnološkim gigantom Siemensom ima ambiciozan plan da proizvede 50 tisuća ovih automobila godišnje. Automobil će koštati 14.900 eura, a na ceste bi prvi modeli trebali izaći 2019. godine.

Uniti je na ovom modelu surađivao i s energentskom tvrtkom E.ON, koja svim kupcima automobila nudi pet godina besplatnog punjenja kod kuće. Iz tvrtke garantiraju kako će model “One” tijekom svog životnog vijeka proizvesti 75 posto manje CO2 u odnosu na konvencionalna vozila. Model One će se proizvoditi u varijantama sa 2, 4 i 5 sjedala.

Prioritet proizvođača bio je da One bude što lakši, pa će tako ukupna težina iznositi svega 450 kg. S jednim punjenjem baterije automobil će moći prevaliti 300 kilometara. Snagu vozilo razvija iz 22kWh baterije i dva električna motora koji kombinirano mogu razviti snagu od 40 “konja” što omogućuje vozilu da ubrza od 0 do 80 km/h za 3,5 sekunde.

Unutra će putnici imati široki display s kontrolama vozila kojima će se upravljati elektronički. Svi koji žele kupiti ovo vozilo mogu to učiniti odmah i to na način da plate depozit od 149 eura. Tisuću kupaca to je već učinilo.

web-only-uniti-one-2017-2


Komentari