ODLIČNA IDEJA IZ AK MAKSIMIR: Traže zimsko utočište za zagrebačke automobile

FOTO: imakenews.com

 Niske temperature nepovoljno utječu na “limene ljubimce”.

Koliko niske temperature mogu negativno utjecati na ispravnost automobila zorno se manifestiralo u subotu, 7. siječnja, kad je u Zagrebu bilo tek oko minus sedam stupnjeva. Dežurni automehaničar tog autokluba imao je čak četiri puta više poziva za pomoć, nego drugih dana. U prosjeku svakih 38 minuta netko je javljao o kvaru svojeg automobila na cesti. Sve niže dnevne temperature ujedno su i sve veća opasnost za vozače koji nisu na vrijeme promijenili rashladnu tekućinu ili su je dolijevanjem vode opasno prorijedili. Takva neadekvatna tekućina smrzavanjem može izazvati pucanje dijelova motora i pričiniti veliku štetu.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Kako svi zagrebački vozači nemaju vlastitih garaža a niti drugih mogućnosti za smještaj svojih automobila na primjerena mjesta u ekstremnim zimskim uvjetima, Autoklub “Maksimir” uputio je apel velikim trgovačkim centrima da u svoje garaže prime noću automobile građana.[/box]

Upit o takvim mogućnostima upućen im je jučer, 9. siječnja i sada se u Autoklubu “Maksimir” očekuju pozitivni odgovori bar nekih trgovačkih centara. Besplatno zimsko utočište noću mogao bi dati i Zagrebparking, koji inače cijelu godinu ubire velika novčana sredstva od parkiranja, a ima noću slobodne kapacitete.

 

Urodi li ova aktivnost Autokluba “Maksimir” stvarnim rezultatima, od mogućih zimskih nedaća bilo bi zaštićeno nekoliko tisuća automobila noću, u vrijeme kad su vanjske temperature i najniže. Bila bi to i vrlo dobra promidžba trgovačkim centrima, jer time čine dobro sadašnjim i budućim kupcima, koji će sigurno znati nagraditi njihovu susretljivost.

 

  Popis utočišta za automobile biti će objavljen na www.amk-maksimir.hr

 


Komentari