Mini predstavlja novu JCW Challenge ediciju

Mini je najavio novu i poboljšanu limitiranu ediciju John Cooper Works (JCW).

Još intenzivnija Challenge verzija JCW Mini auta namijenjena je za britansko tržište i to u 100 primjeraka, a sve inspirirano trkaćom Mini izvedbom. Za sve one kojima bazna verzija nije dovoljno brutalna. Svijet ga upoznaje na Goodwood festivalu brzine koji se odvija od 23. do 26. lipnja ove godine.

Trkaće nasljeđe seže još od svojih temelja u 60-tim godinama prošlog stoljeća kada je legenda John Cooper upetljao svoje prste u transformiranje skromnog tradicionalnog Mini auta. Nastanak pravog malog demona relija njegovo je maslo. I danas su učinjene neke preinake da bi se Mini na trkaćoj stazi osjećao kao kod kuće.

2016-MiniJCWChallenge-11-carscoops

Cijela ova priča oko Challenge verzije je, kažu, započela entuzijazmom manje skupine ljudi kojima je zamisao bila vozilo rođeno za stazu, ali i sa savršenim cestovnim manirima. Ideja je dobivena izvan radnog vremena zaposlenika dok djelo na kraju nije dobro istestirano na otočkim stazama.

Kad smo kod guma, tu su i velike 17-inčne felge koje također štede masu, a za njih su stavljeni i dodatno izvučeni blatobrani. Sprijeda su veći otvori za zrak pa je hlađenje motora bolje. Naglašenije je, zatim, stražnje krilo na stražnjem dijelu, a tu si i brojni aerodinamički dodatci te karbonski izrađeni elementi od karbonskih vlakana, poput maske hladnjaka ili kućišta retrovizora.
2016-MiniJCWChallenge-20-carscoops-1024x683
Što se unutrašnjosti tiče, ističu se koža i karbon od materijala, ali i piano crni lak. Krova u kontrastnoj boji ovaj put nema, no taj je zaštitni znak ionako služio da se u prošlom stoljeću istakne među mnoštvom na stazi. Zato se svako malo ističe pokoji JCW amblem, piše automobili.hr.


Komentari