ZET odbacio povratak popularnog plaćanja karata, rade na novoj aplikaciji

blog.dnevnik.hr

Mogućnost plaćanja prijevozne karte mobitelom donosilo je 200.000 kuna mjesečno u ZET-ovu blagajnu.

U Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) ne kane vratiti mogućnost plaćanja prijevozne karte mobitelom premda je postajalo sve popularnijom i, prema pisanjima medija, donosilo 200.000 kuna mjesečno u ZET-ovu blagajnu.

Mogućnost plaćanja prijevoza tramvajima i autobusima mobitelom ZET je ukinuo još 1. kolovoza 2013. godine tvrdeći da je bilo previše jednostavno izbjegavati plaćanja u potpunosti. Razmjerno brzo su se pojavile razne aplikacije koje su lažirale prijevozne karte, a šverceri su često kontrolore čekali s pripremljenom porukom koja bi im priskrbila digitalnu kartu ako zatreba.

Iako se znalo spominjati da će tome biti doskočeno ovim ili onim tehnološkim rješenjem, čini se da su u ZET-u od toga digli ruke. Barem sudeći prema odgovoru tportalu u kojem na pitanje hoće li biti vraćena mogućnost plaćanja prijevoza mobitelom, pišu da ‘plaćanje karte za vožnju putem SMS poruka nije u planu, već se kontinuirano radi na modifikaciji elektroničke naplate prijevoza, odnosno sustava kojima ZET raspolaže’.

Međutim, trenutno u ZET-u rade na aplikaciji kojom bismo lakše pratili kretanje ZET-ovih vozila i primali obavijesti o izvanrednim situacijama. Kako se navodi u odgovoru ZET-ova odjela za Odnose s javnošću, u pripremi je integrirana aplikacija koja će objediniti sve informacije vezane uz usluge Zagrebačkog holdinga, odnosno Podružnice ZET namijenjena informiranju korisnika prijevozne usluge, koja bi trebala biti dostupna najkasnije do kraja godine.

>>> Genijalne aplikacije: Preko mobitela saznajte gdje su ZET – ovi kontrolori i vozni red tramvaja


Komentari