Zagrepčanina osudili u Sloveniji zbog dovođenja migranata preko granice

Instagram

Slovenski sud u Murskoj Soboti osudio je u ponedjeljak na 16 mjeseci zatvora i 1200 eura novčane kazne hrvatskog državljanina za kojega je utvrđeno da je 17. studenog prošle godine u kombiju s hrvatskim registarskim oznakama u Sloveniju ilegalno uveo veću skupinu migranata, objavili su slovenski mediji.

Kako navodi lokalni portal Pomurje.si, riječ je o 34-godišnjem Zagrepčaninu Dejanu Dragaševiću koji je priznao da je toga dana kroz pograničnu općinu Razkrižje nezakonito prevozio 30 stranaca iz Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turske i i Alžira, među kojima su bili žene i djeca.

On je na sudu izrazio žaljenje zbog toga što je učinio, a kao razlog je naveo financijske poteškoće u kojima se našao.

Kaznu zbog ilegalnog prelaska granice i dovođenje migranata očekuje u Sloveniji još nekoliko stranih državljana, a broj ilegalnih prelazaka krajem prošle i početkom ove godine viši je od uobičajenog, navode slovenski mediji. Među njima su jedan Ukrajinac i jedan Rumunj.

Stranci koji na taj način ilegalno uđu u Sloveniju za razliku od masovnog migrantskog tranzita od prije tri godine sada u pravilu u Sloveniji zatraže i azil, odnosno međunarodnu zaštitu, navode slovenski mediji.


Komentari