Zagrepčani vs. kontrola: Građani se opet ujedinili protiv ZET – a

FOTO: Ivan Klindić

Zagrepčani su opet oživjeli staru tradiciju.

Nije tajna da su Zagrepčani i ZET u dugogodišnjem ratu. Od reda vožnje pa do kontrole, Zagrepčani prigovaraju, a uprava ZET – a nema baš volje da unaprijedi uslugu koju na koncu, plaćaju sami građani.

Doduše, poneki potez pod populističkom palicom Milana Bandića ipak iznenadi građane pa se duhovi na neko vrijeme smire, no primirje ne potraje dugo. Tako je uvođene karte od 4 kune naišlo na pljesak sugrađana, no početni zanos nije bio dugog vijeka.

Polusatna karta nosi i svoje probleme, no kada je u pitanju bitka sa ZET – om, građanska solidarnost pokaže se na djelu. Tako su Zagrepčani opet oživjeli staru tradiciju ustupanja vlastitih voznih karata putnicima bez karte.

Podsjetimo, onaj tko se vozi svega nekoliko stanica te kupi kartu koja vrijedi i nakon što on napusti tramvaj, ostavlja vrijedeću kartu na vidljivom mjestu kako bi ju mogao iskoristiti putnik bez karte.

“Dobro se dobrim vraća”, napisala je Ivana objavivši fotografiju ostavljenih karta u najvećo zagrebačkoj Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.


Komentari