Cibona dočekuje Cedevitu: ‘Oni su favorit na papiru, ali…’

foto: KK Cibona

Košarkaši Cibone u subotu u Domu Dražena Petrovića u četvrtom kolu ABA lige dočekuju gradskog rivala Cedevitu. 

U susretu pred svojim navijačima Vukovi love priliku da dođu do novih ovosezonskih bodova u regionalnom natjecanju.

Trener Cibone Slobodan Subotić bio je zadovoljan zadnjom predstavom svojih igrača protiv novog prvoligaša Jazina, prvenstveno prvim poluvremenom no smatra da njegova momčad ima još puno mogućnosti za napredak u svim fazama igre.

“U zadnjih 5-6 godina ovo je derbi u Hrvatskoj. Nekad je to bio Split ili Zadar, danas je to Cedevita. Svaki derbi ima svoju draž. Meni je osobno drago jer je tamo moj suigrač i bivši igrač Jure, a i to je klub u kojem sam djelovao. Bez obzira na to, sutra sve stavljamo na stranu, sutra je nova utakmica i uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu,” izjavio je Subotić u uvodu današnje konferencije za medije.

“Iznimno cijenim Cedevitu i igrače koje imaju. Jako dobar roster, napravljen za Eurokup. Ne brinu me ova dva poraza koja su imali. Mi se moramo koncentrirati na svoju igru i moramo biti pravi. Imamo određenih problema. Ova dva putovanja u zadnjih 7 dana su ostavila traga, ali to sada nije važno. Kad utakmica počne sve moraš zaboraviti”, smatra strateg Cibosa.

“Dosta smo se dobro pripremali za Cedevitu. Imali smo malih problema s prehladama, ali to je sada iza nas”, istaknuo je Cibonin igrač Josip Bilinovac i nastavio o ekipi Cedevite, koja je ove sezone poprilično promijenjena:

“Cedevita je favorit na papiru, ali ipak se igra pred našom publikom i na našem parketu. Imaju dosta dobar roster s dosta kvalitetnih igrača. Mislim da moramo zaustaviti njihov bekovski tandem Cherry i Murphy te Musu. Pod košem imaju Stipanovića koji radi dosta dobar posao s blokadama i ‘pick and roll’ igri.”

Utakmica Cibone i Cedevite na rasporedu je u subotu od 21 sat.

 


Komentari