Zagrebački HSLS: Priprema li se novi ‘kapitalni’ projekt?!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić uputio je u utorak s konferencije za novinare ironično pitanje – predstoji li Gradu Zagrebu, nakon “kapitalnih” projekata nabave zastava i izgradnje fontana, novi “kapitalni” projekt – “Sat na svakom uglu našeg kvarta”.

Klasić je istaknuo da je Gradski ured za mjesnu samoupravu poslao dopis gradskim četvrtima i mjesnim odborima da odrede lokaciju za postavljanje javnih satova u Zagrebu.

“Pričamo o 200-tinjak gradskih satova i iznosu od nekoliko desetaka milijuna kuna u gradu u kojem imamo daleko većih infrastrukturnih problema. Naši vrtići, škole, zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja nemaju novaca za tekuće održavanje, a kamoli za bilo kakve ozbiljne investicije”, naglasio je Klasić.

Kao primjer naveo je izvršenje gradskog proračuna za 2017., koje će idućeg tjedna biti na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, a trenutno je na rekordno niskoj grani.

“Izvršenje ulaganja u kapitalna ulaganja je 12,5 posto, od toga u objekte predškolskog odgoja 10 posto, školskog osam posto, a u zdravstvo 0,2 posto. Od 312 milijuna kuna predviđenih za kapitalna ulaganja Grad Zagreb uspio je realizirati 37 milijuna kuna., a u zdravstvo je od predviđenih 51 milijun kuna u prvih šest mjeseci realizirano 111.000 kuna”, rekao je.

Možda je, nakon “kapitalnih” ulaganja u zastave i fontane, na pragu novi “kapitalni” projekt –  “Sat na svakom uglu našeg kvarta”, upozorio je Klasić dodavši da se Grad ponaša “kao pijani bogataš u raspolaganju našom imovinom”.


Komentari