Zadnji put je navodno viđena 90-ih: U Zoološki vrt sljedeće godine stiže dugoočekivani stanar

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je nove stanare u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

U subotu 10. lipnja Zoološki vrt grada Zagreba proslavio je 92. rođendan, ali i 1. rođendana lavića Tume i Uzuri.

Lavićima Tumi i Uzuri poslužene su torte i uručeni darovi. Posebno ih je razveselila velika lopta kreirana za obogaćivanje životnog prostora lavova. Dobre želje obitelji kraljeva životinja uputio je velik broj Zagrepčana. Lavićima su donijeli čestitke i sudjelovali u edukativnom programu o lavovima i afričkoj savani.

Međutim, ono što je građane posebno zaintrigiralo je obećanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je najavio da u Zoološki vrt sljedeće godine stižu – žirafe.

“Rebalansom proračuna Grada Zagreba na jesen ćemo osigurati dvadeset milijuna kuna za Zoološki vrt grada Zagreba. Tim će se novcem izgraditi nastamba Afrička savana, pa ćemo do konca sljedeće godine sigurno imati žirafu“, najavio je Bandić.

Podsjetimo, još prije tri mjeseca Zagrepčani su raspravljali o tome kada je žirafa posljednji put viđenja u zagrebačkom Zoološkom vrtu

>>> Jedna žirafa uzbunila Zagrepčane: Kada je posljednji put viđena u zoološkom?

Bandić je izrazio zadovoljstvo rastom posjećenosti Zoološkog vrta. Naime, u prvih pet mjeseci ove godine zabilježen je rast posjećenosti Vrta od 65 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

“Ponosni smo što naše napore prepoznaju građani. Prošle je godine dovršena prva faza modernizacije u sklopu koje je izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata, no rad na unapređenju Vrta na tome nije stao. Upravo naprotiv. Više no ikad smo posvećeni znanstveno-istraživačkom radu, zaštiti životinja i edukaciji građana. Zahvaljujući tome u Zoološkom se vrtu svaki tjedan može doživjeti nešto novo. Nedavno nam je obitelj tapira dobila novog člana, iz Nizozemske nam je stigla mravojedica, a iz Njemačke patuljasta vodenkonjica. Posebno vrijednu ulogu u svemu tome imaju naši timaritelji i zoolozi zahvaljujući čijoj brizi sjajno napreduju i naši mladunci lavova koji na devedeset i drugi rođendan Vrta slave svoj prvi rođendan“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.


Komentari