ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Zgrada na Tomislavcu počela se raspadati, padali dijelovi balkona (FOTO)

Domagoj Etlinger/Facebook

Ta ista zgrada već je godinama u ruševnom stanju, a još uvijek nitko od nadležnih nije reagirao.

“Danas se zamalo izbjegla velika tragedija. Naime, pola metra balkona na zgradi na Tomislavcu palo je pola metra od turista koji su prolazili. O tome sam do sada javno govorio barem deset puta, pisao, na sjednici Skupštine upozoravao gradonačelnika koji je potpuno nezainteresiran za problem. Ništa se nije saniralo, ali puno toga je palo sa zgrade”, napisao je na svom Facebook profilu mladi SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Dominik Etlinger. 

“Policija je bila na mjestu događaja i napravila zapisnik, ali sumnjam da će se nešto pokrenuti sve dok zaista nekome cigla iz prošlosti ne uništi budućnost. Tada će biti prekasno. Još jednom apeliram na sve nadležne institucije da saniraju stanje prije nego netko nevin pogine zbog tuđeg nemara”, dodao je Etlinger.

Dominik Etlinger/Facebook
Dominik Etlinger/Facebook
Dominik Etlinger/Facebook
Dominik Etlinger/Facebook

Njegovo nezadovoljstvo dijeli i nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Sandra Švaljek. “I da je ružnoća pročelja jedini problem, bio bi sasvim dovoljan da se Grad njime sustavno pozabavi. A kada se radi i o sigurnosnom riziku, onda je jasno da samo krajnje nemarna gradska vlast može takav problem gurati pod tepih. Na stolu mi i dalje stoji metar studija o revitalizaciji i energetskoj obnovi Donjeg grada. Studija je rezultirala konkretnim planom koji je čak usvojila i Gradska skupština. Plan se, naravno, ne provodi, no, za nepostupanje u skladu s odlukama Gradske skupštine ne postoje nikakve sankcije. U samo pola sata šetnje Donjim gradom takvih ćete zgrada pronaći na stotine”, složila se Švaljek.

Naime, spomenuta zgrada već je godinama u ruševnom stanju. Dominik Etlinger  početkom prošle godine također je upućivao na tu istu zgradu kod Tomislavca. “Ovo je slikano u samom centru grada, na Lenuzzijevoj potkovi, adresa je Trg kralja Tomislava 16. Riječ je o zgradi koja je zaštićeni spomenik kulture. Zanimljivo je da je skela sa slike koju je postavio Grad Zagreb neki dan ušla u 10 godinu od svog postavljanja. Nadležni uredi upoznati su s problemom, ali godinama ništa ne poduzimaju i tako će vjerojatno biti dok cigla iz prošlosti nekome ne uništi budućnost”.

Na fotografiji koju je Etlinger snimio prošle godine najbolje se vidi koliko je betona zapravo u međuvremenu palo.

Dominik Etlinger/Facebook

Kako ni tada nitko od nadležnih nije reagirao, sasvim je upitno hoće li ovaj put doći do kakve promjene. To što čak ni članovi Gradske skupštine nisu optimistični zasigurno ne može biti dobar znak.


Komentari