VRAĆAJU SE LEGENDARNE BOROVO STARTASICE: Napokon tenisice koje će voljeti svi školarci (FOTO)

Press

Startas Cvičke su dostupne u većini Borovo prodavaonica.

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu predstavljene su Startas Cvičke. Kako Startas postoji punih 40 godina, a Borovo je kroz povijest proizvodilo nekoliko modela obuće za školarce, proizvodnja Startas Cvički je logičan slijed.

Dubravko Šimenc, voditelj branda Startas istaknuo je kako su proizvedene, kao i svi ostali Startas modeli, od pamučnog platna, gume dobivene iz prirodnog kaučuga, a ručno izrađene u Vukovaru gdje ih je oblikovalo preko 23 para vrijednih ruku. Kako bi se olakšalo obuvanje šlapica, klasičan model s veziacama zamijenjen je elastičnom trakom.

Press
Press

Dostupne u deset različitih boja, za djevojčice i dječake, idealne su za školske dane. Uz kupljene Startas Cvički kupci dobivaju Startas platnenu vrećicu koju su sašile djelatnice udruge Kamensko Creativa.

Kupci dobivaju besplatne ulaznice

“Krajem školske godine, počeli smo zaprimati upite od strane vijeća roditelja i osnovnih škola diljem Hrvatske. Školama su ponuđene Startasice i Startas Cvičke po povoljnijim cijenama te smo s 50-ak škola trenutno u pregovorima dok njih 10-ak je u fazi realizacije suradnje”, istaknuo je voditelj projekata u Borovu Damir Rupčić.

Promocija je održana u Hrvatskom školskom muzeju, koji ne znaju mnogi, iako je otvoren davne 1901. godine. Uz trenutnu izložbu Bertuchovog slikovnog carstva te stalni postav muzeja s predivnim postavima školske građe, svi kupci Startas Cvički mogu besplatno posjetiti muzej tijekom cijele naredne školske godine.

Press
Press

“Želja nam je promovirati muzej školarcima za koje spremamo razne radionice i izložbe”, dodaje Branka Manin, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja.

Platnene tenisice iz davnih 60-ih

Zbog toga je bila prigoda da nove Cvičke predstavimo u Hrvatskom školskom muzeju koji čuva našu povijest školstva. U stalni postav muzeja ovom prilikom uvrštena su tri modela Cvički. Platnene iz sredine 60-ih godina, kožne iz sredine 90-ih godine te najnoviji model Startas Cvičke.

Press
Press

Startas Cvičke dostupne su u većini Borovo prodavaonica po cijeni od 99,00 kuna te platnenu Startas vrećicu na dar.

 


Komentari