Vraća se ‘Zagrebački vremeplov’: Svakog vikenda uživajte u događajima koji dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba

FOTO: Turistička zajednica grada Zagreba

Atrakcija koja oduševljava Zagrepčane, Zagrepčanke i turiste.

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 1. listopada, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 10. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba Zagrebački vremeplov.

Ova manifestacija objedinjuje čak osam događanja, koji se od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicionlanim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode ovoga kraja.

Ovu sezonu Zagrebačkog vremeplova otvorit će Promenadni koncert na Zrinjevcu u subotu u 11 sati, a ljubitelji valcera, evergeena i serenada moći će dalje uživati u navedenim koncertima svake subote tijekom kolovoza.

Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će vas dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći ćete prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, a neke od njih susrest ćete i na Trgu bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati.

Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, Promenadni koncerti u Parku Maksimir, a u ljetnim mjesecima Tkalčijana te Plesne večeri.

Sva događanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatna, a kompletan program dostupan je putem brošura u Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na Internet stranici: http://www.infozagreb.hr/zagrebacki-vremeplov.


Komentari