VLASNICI LUNAPARKOVA: ‘Gradonačelnik nas je nazivao pogrdnim nazivima, stanite uz nas!’

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Vlasnici lunaparkova organizirali su prosvjed.

Nama je lunapark jedini izvor prihoda, mi nemamo druge prihode. Bavimo se time desetljećima, mi, naša djeca i svi koji dolaze iza nas. Mi smo 5 godina u Zagrebu, a obitelj se bavi time već 50,60 godina. Lanac smo nekadašnjeg lunaparka koji je bio na mjestu današnjeg Sheratona.”, rekla je vlasnica lunaparka Anita Berger reporterki 24 sata.

Posjedi na kojima se nalaze lunaparkovi, u privatnom su vlasništvu, objasnila je.

“Neka od zemljišta su i ograđena. No, svejedno se moramo ukloniti. Za Grad Zagreb mi smo jednostavno ruglo. A prema rješenju koje smo dobili moramo se ukloniti odmah. Naše sprave su još uvijek u Ilici, na okretištu ali smo spremni na pokret, sprave su demontirane.”, govori Berger.

Vlasnici se nadaju da će im se opet pružiti prilika da sprave postave na Velesajmu, gdje su desetljećima održavali Božićni sajam.

“Slali smo jako puno dopisa gradonačelniku Bandiću, a i obrtnička komora je u naše ime slala dopise. Tražili smo zamjenske lokaciju, međutim niti jedan odgovor nismo dobili do dana današnjeg.”

Gradonačelnik ih nazivao pogrdnim nazivima

Vlasnica lunaparka također navodi da ih je gradonačelnik nazivao pogrdnim imenima, neke od njegovih izjava je i citirala:

“Rekao je da on svoje dijete tamo ne bi vodio, da ne bi dobilo traume. Rekao je da su naši objekti vanzemaljski objekti i da nitko normalan ne bi na to sjeo. Da odjednom ničemo kao gljive poslije kiše sa našim šankovima, šatorima, problemima i ceradama, pa je nešto malo crno, nešto malo bijelo. Stavio je veliku ljagu na naše ime. Želimo da se gospodin Bandić osobno pozabavi ovim i da kaže što je crno, a što bijelo. Što je točno mislio, ne znam. Htjela bih da dođemo do zajedničkog interesa.”

Vlasnici lunaparkova naglašavaju da gradonačelnik do sada uopće nije reagirao na njihovu pobunu te da je mišljenje o lunaparkovima njegov osobni stav i samo njegova odluka.

Dok je on gradonačelnik lunaparkovi se više neće postavljati. To je samo njegova odluka. Bez obzira na sve naše potvrde, kada dokumenti dođu do njega, sve pada u vodu.”

Kako navodi, gradonačelnik je u lipnju donio nove odredbe u Pravilniku koje njima idu na štetu.

“Nadopunio je Pravilnik odredbom da moramo biti 500m udaljeni od zgrade, kuće ili nekog drugog objekta. Mi ne možemo na rubove grada, trebamo priključak na struju i vodu. Mi se iz našegt grada ne damo i apeliramo na građane da stanu uz nas! mi smo obrtnici Grada Zagreba. Danas smo na redu mi, sutra možda kafići ili tko zna tko!, apelira Anita Berger.

>>>NEMAJU GDJE, A NE ŽELE POSTATI SOCIJALNI SLUČAJEVI: ‘Za njih je naš lunapark ruglo, to su nam u Gradu otvoreno rekli’ (FOTO)

 


Komentari