(VIDEO): Noć za pamćenje: Dinamo i Hajduk remizirali 2-2 u utakmici punoj preokreta!

U derbiju 13. kola prve HNL na splitskom Poljudu Hajduk i Dinamo u ljepotici prvenstva odigrali su bez pobjednika 2-2.

Bila je to utakmica stvarno za pamćenje. Užarena atmosfera na tribinama, pregršt preokreta i golova… Završilo je 2-2, iako je Hajduk vodio 1-0 do 89. minute, a Dinamo u samo 2 minute preokrenuo rezultat i činilo se odnio pobjedu. No, samo se činilo…

Hajduk je u 18. minuti imao odličnu priliku, kada je Toma Bašić iz slobodnog udarca zatresao gredu. Nekoliko minuta kasnije Hamza je bio u odličnoj prilici, ali je njegov udarac iz blizine bio neprecizan. Prvu ozbiljniju priliku Dinamo je stvorio u 30. minuti, nakon ubačaja iz auta Soudani se sjurio u kazneni prostor i s lijeve strane pogodio vratnicu.

Splićani su bolji igru okrunili u 38. minuti, Hamza je ubacio prizemnu loptu s desne strane, Dinamovi braniči su samo gledali, a Ante Erceg je bez problema pospremio loptu u mrežu iz blizine.

Veliku priliku za izjednačenje propustio je u 53. minuti Hodžić, koji je pobjegao obrani Hajduka, sjurio se s lijeve strane, ali njegov udarac sjajno je obranio vratar Hajduka Dante Stipica. Samo 2 minute kasnije Dinamo je opet mogao zabiti, Ademi je iz drugog plana utrčao i izbjegao zaleđe, gurnuo u sredinu za Soudanija koji nije uspio stići do lopte. Torcida je bakljadom na nekoliko minuta prekinula utakmicu, da bi u prvoj akciji nakon kraja bakljade, u 72. minuti Ademi dočekao jednu loptu na vrhu 16-erca i opalio je visoko preko gola.

Nastavila se dominacija Dinama u drugom dijelu, u 76. minuti obrana Hajduka je u posljednji trenutak izbila loptu u korner ispred Olma koji je krenuo prema Stipici. Pred sam kraj utakmice, u 87. minuti je malo zaiskrilo na terenu, između Doubmije i Almeide pa se situacija brzo smirila kad su obojica dobila žute kartone.

Dinamo je naplatio svoju dobru igru u nastavku i zabio Hajduku 2 gola u 2 minute. Prvo je u 89. minuti nakon ubačaja Ćorića s desne strane, prvo Soudani prebacio glavom u sredinu, a Benković glavom matirao Stipicu za 1-1. Već u sljedećem napadu Dinamo je iskoristio energetski pad Hajdukovih igrača, Tudor je ispao tragičar jer se poskliznuo i izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, a Ademi se probio i povratnom loptom uposlio Henriqueza koji je zabio za 2-1 vodstvo Modrih.

No, tu priči nije bio kraj, u 4. minuti sudačke nadoknade na Almeidi je sviran jedanaesterac zbog povlačenja nakon ubačaja, a Ante Erceg je bio siguran s bijele točke za 2-2.

Nakon toga je uslijedila još jedna kontra Hajdukovih igrača, Ante Erceg je pao u kaznenom prostoru, ali nije bilo ni govora o novom jedanaestercu. Završilo je bez pobjednika u jednom od najuzbudljivijih derbija koje smo gledali zadnjih godina.

Dinamo je ostao vodeći na ljestvici s 31 bodom, ima 6 bodova i utakmicu više od Rijeke, dok je Hajduk treći s 24 boda.

Rezultati by SofaScore

poljud2

Malo više od 24 tisuće gledatelja s plaćenom ulaznicom okupilo se na Poljudu. Prvih 25 minuta igre Hajduk je odigrao bolje, a nošeni dobrom igrom svojih igrača navijači Hajduka su pretjerali te su u 21. minuti počeli gromoglasno skandirati “Gazi, gazi, gazi purgere”.

Takvo sramotno skandiranje trajalo je gotovo cijelu minutu…Treba istaknuti da unatoč gromoglasnom navijanju Hajdukovih navijača i BBB se redovito čuju. Na kraju ni BBB nisu ostali dužni, pa su na provokacije odgovorili s “ubij, ubij tovara” i “tovarske pi*ke”.

bad blue boys

SASTAVI:

HAJDUK: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, T. Bašić, Hamza, Erceg, Ohandza.
Klupa: Letica, Bosančić, Almeida, Kožulj, Ismajli, Teklić, Šehić.
DINAMO: Livaković, Stojanović, Sigali, Benković, Sosa, Soudani, Doumbia, Olmo, Moro, Antolić, Hodžić.
Klupa: Zagorac, Ademi, Lecjaks, Henriquez, Ćorić, Rrahmani, Gojak.

 


Komentari