(VIDEO) Drama na Savici: Prosvjednici se sukobili, intervenirala i policija

Facebook/Zagreb je naš

Stanovnici Savice su podijeljeni po pitanju parka.

Stanovnici Savice, koji danima prosvjeduju u parku, traže javnu raspravu i transparentni natječaj za preuređenje parka, a postojećim planovima zamjeraju što je, uz cijenu od 12 milijuna kuna, predviđeno da se više od 40 posto njegove sadašnje površine pokrije betonom i plastikom, umjetnom travom i sintetskim materijalima, pri čemu bi se uklonila prirodna trava i srušila dvadesetogodišnja stabla.

Podsjetimo da je gradonačelnik Bandić u srijedu, 2. travnja, najavio odustajanje od preuređenja parka Trnjanska Savica te je izjavio da neće raditi ništa protivno volji ljudi, a park će vratiti u prvobitno stanje.

Facebook/Zagreb je naš
Facebook/Zagreb je naš

Ipak, jedna grupa stanovnika Savice želi novi park te su podršku njegovoj izgradnji iskazali prosvjedom održanim u 18 sati.

Kako su naveli u svom priopćenju, “novonastalu situaciju oko parka koriste sve vrste političkih krpelja ne bi li skrenuli pozornost na sebe predstavljajući se kao naši spasitelji”.

Na prosvjedu grupacije koja podržava izgradnju parka okupilo se tristotinjak osoba, a oko 400 onih koji su protiv izgradnje. Došlo je do sukoba ove dvije grupacije, a na terenu je bilo trideset policajaca koji su ih razdvojili trakom.


Komentari