‘TATA, JA SAM GLADAN’: Pronašli smo potrebitog oca i sina iz zagrebačkog tramvaja, evo kako im možete pomoći

Facebook/ Srce s ulice

Očev posao je skupljanje boca i borba za preživljavanje.

U Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” osvanula je potresna objava o nedavnom događaju iz zagrebačkog tramvaja. Naime, jedna građanka svjedočila je tužnom prizoru prilikom jedne uobičajene vožnje.

S obzirom da podatke gospođe koja je opisala potresan događaj građani nemaju, traže ju putem Facebooka kako bi se organizirali za pomoć ocu i sinu.

“Tokom današnje uobičajene vožnje tramvajom, na posljednjoj stanici ulazi otac. Ispod lijeve ruke dvije štake,dok desnom pokušava pridržavati kolica sa malim djetetom. Napokon uspijeva sjesti na prazno sjedalo, dok se dijete budi. Prvo sto progovara je ”tata, ja sam gladan” . Tata mu objašnjava kako danas nije bilo bas boca, te da mu je uspio kupiti samo jedno pecivo, sa tonom koji obećava kako će se tata uvijek snaći.”, prepričava osoba koja je svjedočila potresnom prizoru.

Screenshot/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Screenshot/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Neshvatljivo joj je bilo da mi kao društvo, u današnje vrijeme možemo dozvoliti da jedno dijete bude gladno. Kako je doznala, otac boluje od multiple skleroze, a zadnjih mjesec dana je proveo u bolnici. Djecu je čuvala gospođa kojoj je morao platiti 3 i pol tisuće kuna.

“Starije dijete je osmogodišnja koja je tom trenu bila u školi. A tata je išao na ” posao” skupljanja boca, teško pokretan sa trogodišnjim djetetom. Pošto je njihov problem znatno veći od mojih mogućnost, molim sve koji imaju ikakvu dodatnu informaciju o gospodinu sa Gornje Kustošije( mislim da je rekao da se zove Milio,vjerujem da susjedi znaju situaciju), informaciju o mogućnostima rješavanja trenutne situacije, ili volju za pomoć da se jave. Gospodin mi je ostavio kontakt.”, navodi ova građanka.

Kako pomoći?

Otac iz tramvaja zove se Ilija Karamatić i njegov kontakt je 0913956976, na taj broj mu se možete javiti ako mu želite pomoći. Svoje donacije možete dostaviti na njegovu adresu, Vaganačka 15/1.

Facebook/ Srce s ulice
Facebook/ Srce s ulice

Obitelji sada treba:

  • Konzervirana hrana,
  • brašno, tjestenina, hrenovke
  • odjeća za dječaka (4) i za djevojčicu (8)
  • zimska obuća  broj 28 i 31

Svakako se javite gospodinu Iliji prije nego što mu odnesete svoje donacije.

>>>ZA BAKICU IZ ZAGREBAČKOG TRAMVAJA: ‘Pomozite mi da ju nađem i olakšam joj zimu!’


Komentari