SVA IMOVINA NOVOG ŠEFA GRADSKE SKUPŠTINE: Luksuzni automobil i gliser, motor, tri kuće… (FOTO)

Marko Lukunic/PIXSELL

Čini se kako je Mikulić veliki ljubitelj pokretnina.

Diplomirani inžinjer rudarstva, a odnedavno i doktor znanosti, HDZ-ov predsjednik Gradskog odbora grada Zagreba Andrija Mikulić, nasljednik je Darinka Kosora na mjestu prvog čovjeka zagrebačke Gradske skupštine.

Nakon što je Kosor podnio ostavku zbog nezadovoljstva suradnjom sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te činjenicom kako podrška njegovom HSLS-u i unutar Domoljubne koalicije sve više slabi zbog paralelnog uspostavljanje partnerstva na relaciji Karamarko – Bandić o čemu smo i ranije pisali, njegovu ulogu preuzeo je od jučer ne pretjerano poznat HDZ-ovac Andrija Mikulić, do tada aktualni potpredsjednik Gradske skupštine za kojeg stranačke kolege tvrde kako je izrazito ambiciozan političar.

Zapaženija funkcija u njegovoj profesionalnoj karijeri svakako je ona predsjednika Nadzornog odbora HŽ Cargo, a potom i predsjednika Nadzornog odbora HŽ infrastrukture. Mikulić je, između ostalog, obnašao dužnost pomoćnika glavnog državnog inspektora Državnog inspektorata Republike Hrvatske u Službi nadzora u području elektroenergetike, rudarstva i posuda pod tlakom i u službi nadzora u području prometa robe i usluga, a 2006. godine bio je predsjednik Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje sive ekonomije.

(VIŠE O NJEGOVOJ KARIJERI, PROČITAJTE OVDJE.)

Andrija Mikulić
FACEBOOK/Andrija Mikulić s obitelji.

Sva imovina obitelji Mikulić

No, od profesionalne, ali i one političke karijere puno je zanimljivija imovinska kartica novoizabranog prvog čovjeka zagrebačkog parlamenta. Naime, ako je suditi po navedenom, predsjednik Skupštine osim luksuznih automobila, ljubitelj je i motocikla, ali i glisera pa se tako u njegovoj imovinskoj kartici navodi da posjeduje AUDI A6 u vrijednosti od 200 000 kuna, ali i Volkswagen Golf čija je pak vrijednost 60 tisuća kuna, a u vlasništvu je njegove supruge.

No, osim luksuznog Audija, Mikulić posjeduje i motocikl Piaggio Beverly u vrijednosti od 36700 kuna, a s obzirom kako, između ostalog, ima i kuću u Malinskoj na Krku od 180 metara kvadratnih čija je vrijednost preko dva milijuna kuna, šef zagrebačkog parlamenta može se pohvaliti i gliserom marke Cruiser Yacht 3075. No, zanimljivo je kako se u imovinskoj kartici navodi kako je vrijednost glisera 75 tisuća kuna, međutim prema stranici yachtworld.com isti se model procjenjuje na preko 40 tisuća dolara. 

Screenshot
Screenshot

Dvije kuće u Zagrebu, jedna na Krku

Osim spomenutih pokretnina, obitelj Mikulić posjeduje i dvije kuće u Zagrebu te već spomenutu na otoku Krku, u Malinskoj. Jedna od kuća u Zagrebu ima vrijednost od 1, 500 000 kuna, a druga se procjenjuje na otprilike 400 tisuća kuna.  Osim vrijednih nekretnina, Mikulić je vlasnik 23 dionica Dalekovoda d.d.  (vrijednost jedne dionice je 1680  kuna), dok mu supruga posjeduje ušteđevinu od 46 000 eura.

Neto mjesečna plaća Andrije Mikulića iznosi 17 030  kuna, dok mu supruga ima godišnju zaradu od neto 130 800 kuna, a zaposlena je u Croatia osiguranju, navodi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

>>> POZADINA OSTAVKE DARINKA KOSORA! ZAGREB U RUKAMA HDZ-a: Ovo je njegov najizgledniji nasljednik!

>>> MEĐU BOGATIJIMA: Milijunske nekretnine i skupocjeni automobili HDZ-ove zastupnice

>>> IMA SE, MOŽE SE: Pogledajte na što je Mađerić spiskala prosječnu hrvatsku plaću (FOTO)


Komentari