Sud odblokirao imovinu Milanu Bandiću u slučaju Agram

Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud odblokirao je imovinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića budući da optužnica u slučaju Agram, u kojoj je glavni okrivljenik, nije potvrđena ni dvije godine od podizanja.

„Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda tu je odluku donijelo 12. veljače, a danas je otpremljena“, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.

Bandiću je imovina blokirana prije tri godine, a s obzirom da Uskok u roku od dvije godine nije podigao optužnicu koja je potvrđena te su mjere sada ukinute, rekao je Devčić. Bandićeva imovina bila je blokirana kako bi se država mogla naplatiti u slučaju da bude utvrđena njegova krivnja.

Zagrebačkom gradonačelniku ranije je vraćeno 15 milijuna kuna jamčevine za obranu za slobode, a nakon što na snagu stupile izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ‘poslovnih partnera’ gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ‘teške’ preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane pa optužnica nije potvrđena.

(Hina)


Komentari