Studentski dom ‘Sava’ o snimanju djevojke pod tušem: ‘Studenti su neodgovorni, ušao je zbog njihova propusta’

Facebook/Studentski dom Stjepan Radić

Nepoznati muškarac upao je u tuširaonu  4. paviljna SD Stjepan Radić  i gurnuo mobitel ispod vrata kako bi snimao djevojke pod tušem.

Željka je za Zagreb.info prepričala nimalo ugodnu situaciju u kojoj se našla njezina prijateljica.

“Moja prijateljica se tuširala, a netko je gurnuo mobitel ispod vrata, dok ga je ona vidjela, vrisnula je i on je počeo trčati. Sva sreća da je pogledala dolje i vidjela kameru. Moguće da je nekog snimao, a da osoba to ni ne zna.” kazala nam je ova stanovnica doma.

Nadodala je i kako sigurnost u domu predstavlja veliki problem, a u spomenutom paviljonu prije mjesec dana dogodila se i krađa, točnije u njezinoj sobi.

>>>MANIJAK NA ‘SAVI’: Mobitelom snimao studenticu pod tušem

“Sigurnost u domu je problem. Pred mjesec dana je bila krađa na našem katu, točnije u mojoj sobi. Djelomično i sami sebi radimo probleme jer ostavljamo otvorena požarna vrata, a s druge strane možda bi bilo dobro da i svaki paviljon ima svog zaštitara.” kazala je.

>>>>‘Crna žena s bijelom vrećicom’ krala po sobama u studentskom domu

Upitna sigurnost studenata?

O cijelom slučaju portal Zagreb.info poslao je upit sanacijskom upravitelju. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Dana 22.03.2017. u 20:25 dobili smo prijavu da je u 4. paviljonu na 4. katu primijećena muška osoba koja ulazi u tuševe. Zaštitari nisu zatekli nikoga, a na video zapisima se vidi muška osoba bježi prema KIF-u iz 4. paviljona u 19:56. Analizom pregleda unutarnjih kamera nismo uočili ulazak iste osobe na glavni ulaz u paviljon, te smo gotovo sigurni da je ušao preko požarnih stepenica.

Odgovorne osobe uprave SN “Stjepan Radić” ovaj događaj odmah su prijavile policiji. Policija je napravila zapisnik i izuzeli snimak nadzornih kamera, gdje je i vidljivo da osoba nije ušla na glavni ulaz. Kako u je u izvješću navedeno ova osoba je ušla preko protupožarnih stepenica.

Ulaz u paviljon preko protupožarnih stepenica ne bi bio moguć da studenti (stanari paviljona) ne ostavljaju s nutarnje strane zaglavljena i otvorena vrata. Protupožarne stepenice služe za siguran izlazak u slučaju potrebe, izvanrednih situacija, iz paviljona i ne smiju biti zaključana, a opremljena su sigurnosnom bravom. U paviljon se ne može ući ako su zatvorena ova vrata izvana.
Što se tiče ulaska u paviljon, moguće je na glavna vrata paviljona. Svaki student, stanar paviljona ima svoj master ključ, kojim otključava paviljon, svoju sobu i sanitarne prostorije. Sanitarna prostorija u kojem se nalaze tuš kabine mogu se zaključati i otključati tzv. “leptir ključem” iznutra, ali u pravilu to studenti ne zaključavaju, nego se zaključaju samo u kabini.
Ulazak u sanitarnu prostoriju, ako je zaključana iznutra, izvana se otključava master ključem.

Žao mi je što sami studenti ne vode brigu o svojoj sigurnosti i ne zaključavaju sve prostorije koje koriste.Često se dogodi da ostave otključanu i svoju sobu dok odlaze u druge prostore.”

Mirko Bošnjak
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU
Ured sanacijskog upravitelja

>>>‘Mogu ti gledati u sobu’: Studentica ulovila voajera na Lašćini


Komentari