SRUŠILI STABLO ZBOG NOVE TERASE SLASTIČARNICE: Čin koji je razbijesnio brojne građane (FOTO)

1POSTOZAGRED

U Masarykovoj ulici je srušeno stablo kako bi se izgradila terasa kafića, ali taj čin nije prošao nezapaženo.

U uskom centru grada rijetke zelene krošnje stvaraju hladovinu, ali i odmor od betonskih zgrada. Nije tajna kako je Zagreb grad sa sve više uništenih zelenih površina. Parkovi, livade i šumarci užurbano postaju nečiji parking, terasa ili pak građevinski projekt.

Na jednu takvu situaciju osvrnuli su se iz građanske inicjative 1POSOTZAGRAD.

“Sramotni zločin u Masarykovoj orkestriran je od gradske uprave koja djeluje suprotno javnom interesu i na direktnu štetu javnog prostora Zagreba. Srušeno je stablo da bi bila postavljena terasa kafića”, napisali su članovi inicijative i dobili podršku građana.

Zgroženi građani

Opet urbanocid!Zgrozena sam! Sram ih bilo,ali koga briga za drvo?Samo da se zgrne jos vise love.A zna se tko je odobrio-ili nije ni trebao odobriti.Svatko radi sto mu padne na pametNikad vise necu taamo popiti kavu ni jesti kolace“, ogorčeno je reagirala Ina.

“Još jedna u nizu odvratnih terasa na platformama i s ogradama koje sve više i više uzurpiraju javni prostor. Fuj”, nadovezali su se i drugi protivnici ove ideje.

Pa što? Umjesto jednog drva staviti će 167 plastičnih stupića koji koštaju 3 eura i platiti će ih 700 kuna i zaraditi za barem još jedno drvo na Bandićevim fontanama (doduše na tim fontanama drveće nije ni planirano, kamen na kamenu)“, oštro je kritizrao Zoran.

1POSTOZAGRAD
1POSTOZAGRAD

“Tri stabla na ovoj lokaciju nisu posađena slučajno, već se radi o autorskom projektu, a zeleni predah koji su stvorila u bitnome je doprinosio ambijentalnim i boravišnim kvalitetama mjesta”, napomenuli su i uputili službenu prosvjednu reakciju na Grad povodom rušenje stabla.

1POSTOZAGRED
1POSTOZAGRED

Istovremeno su priložili i  zahtjev da se stablo ponovo posadi na istome mjestu.

Nisu imali dozovolu za rušenje stabla

Iz Zelenog telefona (Zelena akcija) dobili su službenu povrdu da Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode NIJE odobrio rušenje stabla u Masarykovoj.

Kontaktirali smo i spornu slastičarnicu, no odgovor nismo dobili do zaključenja ovog teksta.

 


Komentari