SLUČAJNO ILI NE? Bandić gradsku parcelu dodjelio tvrtci članice obitelji svojega najbližeg suradnika

Marko Lukunic/PIXSELL

Zanimljiva odluka donesena je prije nekoliko dana od strane Grada Zagreba, dakako jasno je da ista nije mogla biti donesena bez odobrenja prvog čovjeka grada Milana Bandića.

Naime, društvu KOKOŠ ILI JAJE d.o.o. dodjeljena je na korištenje javna površina na lokaciji Park Ribnjak u periodu od 23. lipnja do 10. srpnja ove godine u svrhu održavanja manifestacije Foodbalerka. Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 38.732,40 kuna koje se uplaćuju u gradski proračun. I cijela priča možda bi se svela na onu čist račun duga ljubav da se iza spomenute tvrtke ne kriju izrazito zanimljiva imena. Kao jedan od vlasnika u medijima se u ožujku 2014. spominjao Damjan Ljuština.

Danas pak na stranicama tvrtke stoji ime osnivača Romana Pokosa, Ana Bat je direktorica tvrtke, a prokuristica iste Ivna Franić Ljuština.

Zanimljivo, Damjan Ljuština sin je Bandićeva dugogodišenjeg i izrazito bliskog suradnika Duška Ljuština, a s Ivnom je nedavno stupio u brak. Raskošna svadba održala se na Brijunima, a ondje su nazočili brojni glumci kazališta Kerempuh, poduzetnici, političari i odvjetnici.

Mladenka je na vjenčanje došla u Titovom Cadillacu, a atmosferu na svadbi zagrijali su Rade Šerbedžija, Tarik Filipović i Rene Bitorajac.

Inače, Duško Ljuština član je zagrebačkoga Gradskog poglavarstva zadužen za obrazovanje, kulturu i šport. Dugogodišnja desna ruka Milana Bandića koji zna za sve Bandićeve poslove u gradu Zagrebu. Poznat je po odobravanju i protežiranju projekta Hoto na Cvjetnom trgu riječima da je pet posto centra namijenjeno za kulturne sadržaje te prvi branitelj lika i djela Bandića i sinonim za pretvaranje europskog Zagreba u turbo-folk grad.

Bez obzira na novce, pa čak i uplatu istih u proračun na koncu nam se zapitati valja dobiju li Bandićevi prijatelji, bliski suradnici i njihova obitelj gradske prostore i lokacije slučajno, ili je ipak riječ o nekim višim silama koje bi mogle ući u domenu sukoba interesa?


Komentari