U promet puštena ulica Mate Trbušića

Zagreb.hr

Rano jutros u Bedencu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pustio je u promet rekonstruiranu i produženu Ulicu Mate Trbušića.

U ovu investiciju smo uložili oko tri milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Bandić spomeuvši kako je ta ulica žila kucavica u Budencu i da je bilo vrijeme da se rekonstruira.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić dodao je kako je prije par dana otvorena i Savska cesta u Sesvetama, a da u narednih 10-ak dana očekuje završetak radova na još četiri lokacije u tom dijelu grada.

Ovo je napravljeno zahvaljujući inicijativi mjesnog odbora – kaže HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak koji je pitanje rekonstrukcije pokrenuo u Gradskoj skupštini.

“Deset godina ih je grad ignorirao u svim njihovim zahtjevima. Od 2006. godine kreću opravdani zahtjevi mjesnog odbora da se urušena, dotadašnja ulica Mate Trbušića, popravi i napravi. Kao gradski zastupnik sam prihvatio tu njihovu inicijativu, pokrenuli smo u proljeće 2016. zastupničkim pitanjem tu inicijativu. Doveli gradonačelnika ovdje, vidio je kakvo je stanje i shvatio je da se to zbilja mora napraviti. Zato je dobro da se na ovaj način povezuje lokalna inicijativa s gradskim zastupnicima. Ja sam danas iznimno ponosan i sretan što smo ovo uspjeli napraviti, naravno financiranjem iz proračuna”, rekao je Stojak.

Ovo je dokaz da gradski zastupnici trebaju što više raditi na terenu – dodaje Tomislav Stojak.

“Evo danas imamo jednu ulicu koja povezuje mjesni odbor Budenec, tamo gdje je to najbitnije, izlaz na glavnu Budenečku cestu i dječje igralište s društvenim domom. To je jako bitno jer je našim klincima onda bliži dolazak u školu”, izjavio je Stojak.

U okviru radova izgrađeno je „T“ raskrižje s Budenečkom cestom, postavljene su nove komunalne instalacije i javna rasvjeta, izgrađena je pješačka staza i riješena oborinska odvodnja.


Komentari