Postao doktor? Pernar lažima nagovara ljude da se ne cijepe

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Životopisan zastupnik Živog zida Ivan Pernar, postao je stručan i u medicini, ako je vjerovati zadnjim izjavama.

Ivan Pernar za N1 komentirao je aktualne političke teme, ali i one zdravstvene. Na pitanje što misli kako bi se mogla osigurati bolja zdravstvena zaštita, Pernar je ‘stručno rekao:

“Alternativna medicina je nekad bolja od prave. Cijela rasprava je u tome da je vama netko napunio glavu i rekao službena teorija je jedina prava”, odgovorio je Pernar.

Kada je u pitanju cijepljenje, Pernar i dalje inzistira na tvrdnjama da ono što je iskorijenilo niz bolesti po svijetu, u prvom redu dječju paralizu, nipošto nije nešto čemu bi se sam izložio.

‘Primarijus’ Pernar očito je žestoko protiv cijepljenja, a to je obrazložio još jednom neistinom. Na pitanje zašto je toliko protivnik cijepljenja, jasno je rekao: “Zato jer je u cijelom svijetu cjepivo dobrovoljno. Ne može vas netko prisiliti da se cijepite. Jednoj sam baki dok sam radio u staračkom domu rekao da se ne cijepi i ona jedina nije dobila gripu te godine. Vi gledate stvari crno-bijelo”.

Podsjetimo, cijepljenje je obavezno i zakonom propisano u Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Poljskoj i nizu drugih europskih zemalja. Svaka zemlja ima drukčiju kombinaciju obaveznih cjepiva. Na primjer, 13 zemalja EU-a zahtijeva da djeca prime cjepivo protiv dječje paralize, a njih osam propisuju obavezno cijepljenje protiv MMR-a, a u Latviji je, recimo, obavezno cijepljenje protiv HPV-a. Portugal je zadržao obavezno cijepljenje za difteriju i polio, a Belgija samo za polio.


Komentari