Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Donjem Dragonošcu

zagreb.hr

Kamen temeljac za novi dječji vrtić u Donjem Dragonošcu položio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu suradnika i dragonoških mališana. Dugoočekivani vrtić, vrijedan gotovo sedam milijuna kuna, predviđen je za smještaj 60 djece u tri odgojne skupine.

Izrazivši zadovoljstvo što je gradnja ovog objekta predškolske skrbi konačno započela, gradonačelnik Bandić zahvalio je roditeljima na povjerenju i strpljenju, najavivši kako se završetak radova očekuje već naredne godine. Dodao je i da se nada kako će u budućnosti biti potrebe za proširenjem vrtića na više odgojnih skupina.

“Godine 2014. konačno se u Zagrebu dogodio preobrat te ima više rođenih nego umrlih, a rijetko koji grad u Hrvatskoj se može time pohvaliti. Pomoći roditeljima za svako rođeno dijete, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, a od sada i za srednjoškolce, zatim besplatan prijevoz za obitelji čija primanja po članu ne prelaze više od 2.200 kn, samo su neke od populacijskih mjera Grada Zagreba koje su utjecale na takav pozitivan rezultat”, naglasio je zagrebački gradonačelnik te najavio kako je ove godine u pripremi projektna dokumentacija za 10 novih vrtića, 10 novih škola i 10 novih dvorana, čija bi gradnja trebala započeti sljedeće godine, a detalji će javnosti biti poznati sredinom studenog. Iako se prioriteti još definiraju, lokacije su načelno predviđene na širem području grada, pretežito u rubnim dijelovima, na prijedlog Vijeća gradskih četvrti i sukladno analizi Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Gradonačelniku se zahvalio predsjednik Vijeća gradske četvrti Brezovica Vladimir Iviček koji je istaknuo kako će budući vrtić roditeljima iz Dragonšca i drugih okolnih naselja uvelike olakšati svakodnevicu i brigu o djeci, dok je pročelnik resornog gradskog ureda Ivica Lovrić podsjetio kako je trenutno u tijeku i proširenje dječjeg vrtića u Brezovici, čime Grad Zagreb iznova dokazuje da više ne postoji problem slobodnih mjesta u vrtićima, već se intenzivno radi na podizanju predškolskog standarda.

Građani dragonoškog kraja iskoristili su priliku upoznati gradonačelnika s aktualnim mjesnim problemima, pa je gradonačelnik najavio kako će već ovaj tjedan održati radni sastanak s čelnicima nadležnih gradskih i komunalnih službi, kako bi se ta problematika riješila u što kraćem roku.


Komentari