PITALI SMO ZAGREPČANE ŠTO MISLE O PROSLAVI OLUJE U ZAGREBU! Evo što su nam rekli!

dnevno.hr

Po prvi puta u Zagrebu održat će se vojni mimohod uoči 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i Dana pobjede te domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Iako će građani moći uživati u vojnom spektaklu godine, nisu svi oduševljeni mimohodom, a ni popratnim radnjama zbog kojih građani danima neće moći koristiti vrlo frekventne zagrebačke ulice.

dnevno.hr
dnevno.hr

“Nije mi važno što će biti otežan promet, jer ću se voziti na biciklu”, rekao nam je Zagrepčanin neopterećen Olujom dok je vozač ZET-ovog tramvaja nešto drugačijeg mišljenja.

“Dok vozim tramvaj čujem ljude kako pričaju o mimohodu. Uglavnom se žale što će većina prometnica biti zatvorena. No, ne znam što bih rekao na takve komentare? S obzirom na  promijenjene trase tramvaja, ja ću  u danu morati voziti 15 krugova umjesto dva, pa se ne bunim, rekao je dobro raspoložen vozač i napomenuo kako će se u slobodno vrijeme također voziti biciklom, jer ionako je vani divno vrijeme koje treba iskoristiti.

11823689_1450102698649873_671766276_n

No, susreli smo i one građane koji su nas na spomen vojnog mimohoda, ali i prometovanja gradom tih dana samo mrko pogledali i kratko komentirali: “Ma to je bezveze. Kakve su to sad gluposti, taj mimohod i kolaps u gradu. Čemu to?”, prokomentirao je jedan prolaznik.

“Sada sam prolazio Sarajevskom ulicom i vidim da je zatvorena.  Mislim kakve su to gluposti, to je apsurdno ljudi moji! A i ti tenkovi kaj su izloženi u Sarajevskoj… ma užas”, rekao nam je Zagrepčanin, vidno ljut zbog stanja u Zagrebu.

Iako mnogi Zagrepčani ovaj državni praznik doživljavaju kao “veliki dan”, dan ponosa i zahvalnosti, postoje i oni čija su mišljenja sasvim suprotna.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Za mene je 05. kolovoza dan ponosa. Jako se ponosim što sam Hrvat i ne razumijem kako nekome mimohod i slavlje ovog važnog dana može smetati. Jednostavno to ne shvaćam”, u čudu nam je rekao naš sugovornik. No, samo par metara dalje zaustavili smo starijeg gospodina koji nam je dao sasvim suprotan odgovor.[/box]

“Ma meni je ovo sve bedasto… kada već moram reći. Uopće nemam komentara na sve to, niti me to interesira”.

Također smo pitali građane hoće li se u utorak priključiti mimohodu na što smo dobili različite odgovore.

“Naravno da hoću. To je moja dužnost prema svim divnim hrvatskim borcima”, kazao je stariji gospodin i dodao kako mu nije teško stajati na nogama bez obzira što uskoro ide na operaciju kralježnice.

“Ma ne idem. Ne zanima me to”, kratko je izjavio jedan prolaznik, dok se drugi čak “podigao na zadnje noge” i rekao: “Kaj me maltretirate s tim pitanjima”.

Ostali prolaznici koje smo zaustavili kako bi ih pitali isto pitanje samo su odmahnuli rukom žureći za svojim poslom i kratko izjavili : “Nemamo komentara”, što nam samo pokazuje da je velikom broju građana zapravo svejedno.

 

 

 


Komentari