OVAKVOG KANDIDATA ZAGREB JOŠ NIJE IMAO: Najavljuje izgradnju groblja za abortiranu djecu, o gay kulturi ne misli najbolje

Facebook

Predsjednik Obiteljske stranke nudi jedan autentičan program za Grad Zagreb.

Predsjednik obiteljske stranke Mate Knezović, osebujna je osoba na hrvatskoj političkoj sceni. Javnost ga je upoznala kao odvjetnika zbog kojeg se svojevremeno strahovalo za državni proračun. Naime, odvjetnik Knezović zastupao je nebrojeno mnogo hrvatskih branitelja koji su tužili RH zbog neisplaćenih invalidnina.

Sada se Mate Knezović, odlučio ući najneizvjesniju utrku za gradonačelničku fotelju Grada Zagreba. Njegov program potpuno je drugačiji od svega što smo vidjeli i čuli do sad.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]„Zagreb je danas jedna pustinja u smislu temelja na kojima je zapravo nastao. Zagreb je danas zapušten. Njima je zavladala opća depresija, kaos… Grad ne funkcionira to se tiče nekog ozbiljnog razvoja. Mi u njemu imamo najljepši trg koji nosi ime megazločinca koji je izvršio genocid na hrvatskim narodom. Dok se ne oslobodimo tih ideoloških stega koji Zagreb guše ne možemo naprijed. Zagreb nema onaj zagrebački duh koji bi ga trebao krasiti.” objašnjava odvjetnik Knezović sliku sadašnjeg Zagreba.[/box]

Za revitalizaciju zagrebačkog duha gospodin Knezović nudi rješenja koja kreću prvotno od simboličke razine, kako navodi.

“Prvo na simboličkoj razini, trg maršala Tita bi se trebao preimenovati u trg blaženog Alojzija Stepinca. Mi moramo napraviti jedan prekid na simboličkoj razini kako bismo znali da odbacujemo zločince, a prihvaćamo jedan normalan sustav vrijednosti. To se treba dogoditi na simboličkoj razini ali i na razini kulture. Zagreb treba ulagati sredstva u zdravu, dobru kulturu, a ne u gay kulturu i kojekakve nastranosti koje krase naš grad. Bez ovoga nema niti razvoja gospodarstva.” govori naš sugovornik.

Najveće boljke Grada Zagreba

Ovaj kandidat za gradonačelnika ističe i neke boljke Zagreba kao što je dobro poznati problem s otpadom s kojim se dosadašnja gradska vlast nije snalazila, ali i Holding u kojem vlada kaos, kako kaže.

Otpad je sirovina, no Grad Zagreb otpad još uvijek ne gleda kao sirovinu. U tom segmentu je potrebno napraviti određena ulaganja i postrojenja koja će odvajati otpad od obitelji, preko ulice, preko četvrti pa do toga da imamo to postrojenje koja će stvoriti nova radna mjesta, a ne da nas otpad zagušuje. Nažalost, u tom segmentu ništa nije napravljeno.” objašnjava ovaj odvjetnik.

Također se dotiče Sveučilišne bolnice koja je danas zapušteno ruglo na kraju grada. Kako napominje odvjetnik Knezović, u tom dijelu grada bolnica je nužno potrebna, no ne na tom mjestu.

“Tamo nije mjesto bolesnicima. Zapadni dio Zagreb definitivno treba bolnicu. No, ja imam drugačiju ideju. Mislim da bi se taj kompleks mogao iskoristiti za Vladine institucije koje su raštrkane na sve strane. Zgrade u kojima su danas Vladine institucije mogu se puno bolje iskoristiti.“ objašnjava Knezović dodavši i kako je nužno potrebno izrealizirati most Jarun – Blato koji bi olakšao pokretljivost na tom dijelu grada.

Problem zagrebačke infrastrukture djelomično se može riješiti mostovima, kaže naš sugovornik, no za centar grada potrebna su neka druga rješenja.

“U centru grada imamo puno ulica koje su zakrčene parkinzima. Ti dijelovi bi se trebali prepustiti prometu, pješacima i biciklistima, dok se parkiranje treba premjestiti u javne garaže. Također imamo puno slobodnih prostora koji se mogu iskoristiti za javne garaže.“ govori odvjetnik Knezović te napominje kako se po pitanju prometa ne sluša struka.

‘Djecu treba vratiti u parkove’

Mate Knezović dotiče se i gradskih zelenih površina koje, kaže, treba vratiti obiteljima i djeci. Prioriteti se moraju mijenjati, ističe.

“Psima trebaju njihovi parkovi i livade. Ali i djeci trebaju parkovi. Vi u većini parkova vidite samo pseći izmet dok su djeca zatvorena u određenim prostorima i tamo se igraju. Doduše, sigurnost je povećana ali je njihova sloboda umanjena. Djeca trebaju prostor i širinu. Česti su sukobi roditelja i vlasnika pasa što je nepotrebno. No, svatko mora imati ono što mu pripada.“ objašnjava ovaj kandidat za gradonačelnika dodajući kako se na svakom koraku staje na pseći izmet neodgovornih vlasnika zbog čega ispaštaju i oni odgovorni koji kupe izmet za svojim ljubimcem.

Kao problem izdavaja i “neobične” staklene zgrade u samom centru grada. Smatra da se takva izgradnja ne bi smjela događati te ističe kako je širenje grada stihijsko.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]”Širenje grada mora biti osmišljeno i projektirano. Kuće se ne smiju graditi kako kome padne na pamet. Sve mora biti unaprijed osmišljeno. Danas oko seoskih puteva nastaje velegrad što si jedan ozbiljan grad ne smije dozvoliti.“ upozorava Knezović.[/box]

Naš sugovornik osvrće se i na brojne fontane koje Zagreb ima ističući da bi umjesto fontana trebalo graditi bazene.

“Svaki kvart bi trebao imati bazen, radi djece ali i zbog zdravlja stanovništva. Bazeni moraju biti pristupačni, da se tamo mogu odvijati športske aktivnosti, da ga mogu koristiti ljudi koji imaju probleme sa zdravljem… Nemam ništa protiv fontana ali one služe za pokazivanje sile, a nisu na usluzi građanima.” predlaže Mate Knezović.

‘Dinamov stadion je tradicija’

Kako navodi, određeni infrastrukturalni projekti realiziraju se zbog lakšeg nezakonitog zgrtanja novaca. U tom kontekstu, Knezović komentira i Dinamov stadion u koji je uložena ogromna količina novaca da bi se na koncu predlagala izgradnja sasvim novog stadiona na nekoj drugoj lokaciji.

“Sve što je zagrebačko treba razvijati. Stadion treba ostaviti tu gdje je jer je to jedna velika tradicija. Maksimir je za Hrvate pojam. Mi moramo vratiti tu vrstu kulta našim klubovima kao što su Cibona i Dinamo. No, moramo se posvetiti i ostalim sportašima, rukometašima, atletičarima… Svojim sportašima se moramo ponositi i stimulirati ih.“ govori Predsjednik Obiteljske stranke.

Obiteljska stranka u svojem programu poseban fokus stavlja na majke za koje ima ozbiljnije vizije.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]”Mi bismo išli na jedan Kolektivan ugovor, što se tiče zaposlenih u gradskim institucijama, s kojim bismo posebna prava dali majkama. Uveli bismo jedan sustav poticanja stvaranja novih života. Majčinstvo treba poticati ali i uvesti veće jednokratne mjere. Za svako rođeno dijete treba dati 10 000 kuna. Za tu mjeru ima mjesta u proračunu ukoliko se prestanu stimulirati iskrivljeni sustavi vrijednosti. ” govori Knezović dodajući isto tako kako treba maknuti zastave duginih boja s Trga ali i ukinuti stimuliranje zajednica koje ne stvaraju novi život.[/box]

Stimulacija prirodne obitelji

Prema njegovim riječima, Grad treba stimulirati prirodnu obitelj, obiteljske obrte i male obiteljske tvrtke. Stava je da Grad ne treba stimulirati zajednice koje ne donose budućnost.

“Donose li gay zajednice budućnost? Ne donose. Zašto bi ih onda Grad stimulirao? Sve ostalo njihova je privatna stvar i u to Grad ne treba ulaziti. No, što se tiče samog poticanja mi moramo znati što održava Grad Zagreb živim. Takve zajednice i okupljanja, događaja i udruge Zagreb ne treba poticati nego se taj novac treba preusmjeriti na obitelj.“ jasan je naš sugovornik.

Mate Knezović u svojem programu donosi i jednu ideju kakvu nismo čuli niti od jednog političara do sad – groblje za abortiranu djecu.

To su naši sugrađani. Nisu se rodili ali između njih, vas i nas nema nikakve razlike. Mi moramo negdje tu abortiranu djecu pohraniti. Ne želimo da završe u farmaceutskim tvrtkama, hrani, piću, kako kazuju najnovije informacije… Mi moramo dati znak da u svom gradu to ne želimo. Mi želimo život.” objašnjava naš sugovornik.

Za ostale kandidate Knezović govori da ne donose ništa novo, nego već istrošene i viđene stvari. Njegov program je autentičan, nije megalomanski, nudi nešto novo i ostvarivo, drugačiju viziju od ostalih. On želi mijenjati pozadinu stvari, prekinuti zle procese i uspostaviti dobre. Mate Knezović  ističe kako želi Zagrebu vratiti njegov iskonski dobri duh.

>>> Pernar za Zagreb.info: ‘Bandić je pretvorio grad u Hanžekovićev profitni centar’

>>>VELIKI INTERVJU IVANA PERNARA: Otkrio je tko je bio uz njega kad nitko drugi nije!

>>> VELIKI INTERVJU ANKE MRAK TARITAŠ: Otkrila nam je što planira sa Zagrebom


Komentari