(FOTO) Istražili smo najbolje second hand i vintage dućane u Zagrebu

Ovo su najbolji vintage dućani u gradu!

Za najboljim komadom odjeće često moramo malo dulje tragati. Izbora je mnogo, no nikako da na svoj dnevni red uvrstimo u zadnje vrijeme sve popularnije dućane s vintage odjećom, koji u sebi čuvaju pravo malo blago. Za osobe koje njeguju upečatljivi stil retro komadima odjeće ponuda vintage dućana u Zagrebu zasigurno će ih iznenaditi, ali i oduševiti.

1. Vintage Exchange Das Charmes

Facebook
Facebook

Hrvatska tvrtka Grupa FDG, zajedno je s američkim suradnicima u Zagrebu otvorila modni studio Vintage Exchange Das Charmes, koji u svojim prostorijama u Tkalčićevoj 75a nudi vintage kolekcionarske dizajnerske primjerke prestižnih modnih marki poput Lanvina, Diora, Prade i Chanela. Umjetnički direktor projekta je Boris Banović, poznati fashion guru, a bitnu ulogu igra i Gordana Grubeša.

2. Vintage Mademoiselle & Antiquité

Vintage dućan nazvan Vintage Mademoiselle & Antiquité u samom centru Zagrebu u Dežmanovom prolazu 2 otvorila je Alka Vuica sa željom da svoju staru odjeću proslijedi dalje. U humanitarnom duhu, otvoriti će akciju prikupljanja odjeće za Dom za djecu i odrasle-žrtve nasilja u obitelji “Duga Zagreb”.

3. Ulični ormar

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Ovaj dućan mjesto je stanovanja vintage odjeće, obuće i modnih dodataka iz cijeloga svijeta te mjesto okupljanja zaljubljenika u vintage, dizajnera i umjetnika. Smješten u prolazu u Jurišićevoj ulici, nastao je pod vodstvom prijateljica Andreje i Radmile, koje su poslovnu ideju razvile na jednom zagrebačkom buvljaku. Veći dio odjeće porijeklom je iz SAD-a, Francuske, Italije i Engleske te se upravo time prenosi dašak glamura na zagrebačke ulice.

4. Buried Clothes

Facebook
Facebook

Kada ljubav prema modi preraste u nešto više, nastane Buried Clothes. Javnosti poznate od 2011., dvije prijateljice, a danas poslovne partnerice, svoj su modni instinkt odlučile podijeliti sa drugima, ponudivši na tržište vintage komade. Svaki komad odjeće i nakita je pomno odabran, po potrebi prepravljen i kemijski očišćen. Kako vintage komadi ne bi bili samo “komadi”, djevojke rade photoshooting, stiliziranje modela te kompletni make-up. Dio odjeće može se pronaći u Iggy concept storeu u Zagrebu.

4. La Mixage

vintage

La Mixage, u Maksimirskoj 47 second hand je dućan čija je unutrašnjost pravi vremeplov. U ovom dućanu ništa nije obično- od interijera do odjeće, pažljivo posložene u starinske ormare. Svaki predmet  ima neku svoju priču, a zajedno čine pravu malu bajku začinjenu s puno ljubavi i entuzijazma.

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru otkačene retro odjeće, pa stoga pohitajte u dućane i uskočite u najbolje odjevne kombinacije!


Komentari