ODRŽANA TRADICIONALNA ŠVICARSKA VEČER: Visoki državni dužnosnici, gospodarstvenici i kulturnjaci na jednom mjestu

Press

Na tradicionalnoj Švicarskoj večeri bio je i gradonačelnik Milan Bandić.

Švicarsko veleposlanstvo i Klub Švicaraca Hrvatske organizirali su u srijedu tradicionalnu Švicarsku večer. Ovom događaju prisustvovali su visoki dužnosnici i gospodarstvenici, a večer u znaku švicarske tradicije nije propustio ni gradonačelnik Bandić.

Otvarajući događaj švicarski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Stefan Estermann, istaknuo je dugogodišnje dobre odnose između Švicarske i Hrvatske te u tom smislu spomenuo i nedavni visoki posjet predsjednice Švicarskog parlamenta, gđe Christe Markwalder.

press
press

Događaju je prisustvovalo dvjestotinjak uglednih gostiju iz područja politike, gospodarstva, kulture i diplomacije. Za glazbeni dio programa pobrinuo se švicarski duo Hang & Horn, sa svojim spojem tradicionalne i eksperimentalne glazbe. Uz zvukove alpskog roga, posluženi su bili i tradicionalni švicarski specijaliteti, a gosti su ujedno imali prigodu vidjeti i izložbu „Gottardo 2016“ o nedavno otvorenom najduljem željezničkom tunelu na svijetu, baznom tunelu Gotthard.

press
press

Švicarska večer okupila je i ključne ljude švicarskih kompanija u Hrvatskoj “Nestlé Adriatic”, “Roche”, “Star Import d.o.o.”, “Vetropack Straža” i dr.


Komentari