NOVE OPTUŽBE NA RAČUN TAXI CAMMEA: Građani prozivaju taxi-prijevoznika za prevaru, jeste li i vi ovo doživjeli?! (FOTO)

taxi-cammeo.hr

Građani su se ponovo požalili na usluge Taxi Cammea.

Otkako je došao u Zagreb još tamo 2011. taksi Cammeo uveo je revoluciju i liberalizaciju na zagrebačkom taksističkom tržištu. Jeftinije cijene i brza usluga napravile su pravu pomamu za njihovom uslugom, a prekinut je i monopol Radio Taxija u Zagrebu. No, s godinama Cammeova usluga počela se srozavati na najniže grane. Konkurencija je ojačala, došao je Eko Taxi, pa sad i Uber s kojim bitku vode sva tri taksi prijevoznika, a Cammeo je valjda u žaru borbe malo pretjerao.

U slučaju da se frekventno koristite njihovim uslugama mogli ste primijetiti kako su postali apsolutno neodgovorni prema svojim klijentima. Sistem, “Poruka stiže kroz par minuta”, ne da ne funkcionira, nego je posato izuzetno iritantan jer im vozilo gotovo nikada ne stigne na vrijeme, kao niti famozna poruka, a građanima sve više smeta što zbog Cammea kasne na posao ili gdje god već trebaju biti.

Samo od sebe nameće se pitanje, zašto operateri jednostavno ne kažu da nema vozila, da se korisnici strpe malo ili da je trenutno gužva na cesti pa će vozilo kasniti? Gotovo je nemoguće da danas, uz silnu tehnologiju, dispečeri ne znaju jesu li im vozila dostupna i kakvo je stanje na cestama. No, očito je važnije ne izgubiti korisnika trenutno nego mu reći kako bi morao pričekati 20-ak minuta na dolazak vozila.

Gospodo draga, ovo je baš način na koji ćete izgubiti korisnike. Mi smo navikli pričekati na vozilo, ali ako nam se kaže da pričekamo, no, nismo navikli na laži da će vozilo ili poruka kada će doći vozilo, stići uskoro, a ono ne stigne. Vi onda kurtoazno, ali nonšalantno, pošaljete novi SMS u kojem nas uz poštovanje obvještavate kako ste nas zeznuli i još nam poručite da probamo ponovno. Pitamo se, zašto bi vas onda nazvali ponovo? Zašto bi sada odabrali baš vas kada ste nam priuštili dozu neiskrenosti i porciju prčkanja po živcima?

S druge strane Cammeo suptilno poručuje svojim korisnicima da su budale sugerirajući im da ponovno nazovu i naruče vožnju jer ako niste znali, a znali ste, svaki poziv na 1212, se naplaćuje. Cijena je 2,50 kn za poziv iz mobilnih mreža, te 1,25 kn iz fiksnih linija, a prema nekoj gruboj računici korisncima Cammeo uzme cca 5 kuna ili 3 kune po pozivu, a oni ne znaju ni hoće li ih dočekati vozilo.

Ne mora vozilo uvijek stići na vrijeme, ali valjalo bi znati kako je obmanjivanje korisnika vrlo ružna stvar, a naročito ako ta obmana završi s uzimanjem novca i nepružanjem usluge.

Poruka korisnika

Cijelu ovu stvar oko Cammea pokrenuo je i jedan nezadovoljni korisnik koji je kako tvrdi žrtva Cammeovih obmana već duže vrijeme.

“Naime, stoti put mi se ovo događa. Nazovem taksi, a zovem ga jer mi se žuri negdje. Naručim i ljubazni operater mi kaže “Može, poruka stiže kroz par minuta”. Da bi mi nakon 15 min čekanja javili da nemaju vozila na raspolaganju i da zovem opet. Očito da njima taj sustav ne funkcionira i da natežu ljude koji zakasne na određenu lokaciju čekajući njihove glupe poruke, u kojima ti kažu nema vozila. Pa što mi odmah ne kažeš da je gužva i da ću vozilo možda morati dulje čekati. Mislim, valjda znaju kad ih se zove da im je gužva ili nije pa ne zagužva im baš na moj poziv. Užasno neprofesionalno”, ispričao nam je nezadovoljni korisnik.

Evo i famozne Cammeove poruke

Poruka Cammea


Komentari