NOVA PRAVILA NA ZAGREBAČKOM ASFALTU: Evo po čemu svaki građanin može lako prepoznati ilegalne taksiste!

Marijan Susenj/PIXSELL

Za nekoliko tjedana, u svrhu što transparentnijih usluga taksi prijevoza u gradu, uvode se naljepnice sa svim potrebnim podacima. 

Nove naljepnice morat će imati svi gradski taksisti, od onih malih do Taxi Cammea. Naljepnice će omogućiti svakome da i prije ulaska u vozilo dozna cijenu vožnje, ali i da vide koji taksi vozi legalno, a koji ilegalno.

Nova naljepnica će imati sve važne podatke, uključujući i broj vozača taksija, a morat će biti istaknuta na vozačevim i suvozačevim vratima, s vanjske strane. Naljepnice će biti bijele boje, a na njima će sve ključne informacije biti napisane plavom bojom.

Ovim potezom, Grad Zagreb želi spriječiti sve one koji rade na crno, a živahni su posebno noću kada im se teže može ući u trag. Iako slične naljepnice postoje i u vozilima Radio taxija, i oni će dobiti nove. Na takav će način svima, od običnih građana do komunalnih inspektora, biti dostupniji podaci, kojima će se omogućiti veća kontrola vozila, ali i bolja transparentnost rada, piše Večernji.hr. 

>>>POBUNA zagrebačkih TAKSISTA: ‘Uber radi ilegalno, ako im ne zabranite rad, idemo u PROSVJED!’


Komentari