Nova policijska akcija tijekom cijelog tjedna: Evo što će provjeravati

FOTO: Dražen Komar

Prometne nesreće sve su češće i stradaju brojni životi.

Cijeli tjedan, od 11. do 17. rujna na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će tako u ponedjeljak, 11. rujna provesti akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u kojoj će se sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Tijekom preostalog vremena, od 11. do 17. rujna prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji te pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

S Udrugom „Roda“ dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija će se održati od ponedjeljka, 11. do petka, 15. rujna 2017. na sljedećim lokacijama:

  • 12.9.2017. od 7.30 do 9 sati, Dječji vrtić u Vrbovcu
  • 12.9.2017. od 7.15 do 9 sati, Dječji vrtić Leptir, I.G. Kovačića 20,
  • 15.9.2017. od 15 do 17 sati, Dječji vrtić Vrtuljak, Zaprešić, Mokrička 59.

Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.


Komentari