Nova ideja Milana Bandića: Na Savskom mostu bit će luka staklenog panoramskog broda

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na projektu će raditi arhitekt Branko Silađin, autor Europskog trga.

Turističko plovilo moći će prevesti 150 putnika, vozit će po plovnom dijelu Save, ići će na struju i bit će od stakla. Biti će u blizini pješačkog mosta koji spaja Kajzericu i okretište Savski most, a pojedinosti će Milan Bandić priopćiti i predstaviti javnosti na konferenciji za novinare koju će održati za dva tjedna.

“Ugledni arhitekt Branko Silađin napravio je projekt uređenja i pješačkog mosta i okretišta na Savi. Do jeseni ćemo “zboksati” sve papire, a već u svibnju postaviti nadstrešnice i klupe na okretištu za građane.” rekao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, arhitekt Silađin, autor je Europskog trga ali i niza drugih gradskih javnih površina, a ovaj projekt podijelio je u tri faze.

“Jedna je uređenje Savskog trga uz okretište, potom obnova pješačkog mosta preko Save i uređenje tzv. Turopoljskog trga, koji bi bio uz južnu obalu rijeke, na Kajzerici.” objasnio je Branko

Na starom pješačkom mostu planira se napraviti pozornica na kojoj bi se održavali koncerti na desnoj obali Save prema Kajzerici, a Bandić ističe da će to biti “kao u Londonu”, piše Večernji.

 


Komentari