Nakon vrana, najezda miševa u zagrebačkom studentskom domu

pixabay

Studenti koji stanuju u zagrebačkom studentskom domu ‘dr. Ante Starčević’ posljednjih nekoliko dana primijetili su pojavu miševa unutar prostorija doma – konkretno u sobama, kupaonicama i po hodnicima. 

S pojavom miševa upoznato je i vodstvo zagrebačkog Studentskog centra, koje je već provodilo određene mjere po ovom pitanju.

– Vezano na upit o pojavi štetnika – glodavaca u SD Ante Starčević izvješćujem vas da je Odjel sanitarno veterinarske kontrole SC-a u suradnji s upravom SD Ante Starčević proveo sve zakonski propisane mjere koje uključuju složene i pažljivo planirane cjelovite preventivne i kurativne mjere deratizacije cjelokupnog prostora i okoliša studentskog doma u cilju smanjenja populacije štetnih glodavaca ispod praga štetnosti, zaustavljanja razmnožavanja ili potpunog uništenja nazočne populacije štetnih glodavaca koji su prirodni rezervoari i prijenosnici uzročnika zaraznih bolesti. Za provedbu postupaka deratizacije korištene su preventivne tehničko higijenske mjere kako bi se stvorili nepovoljni uvjeti za ulazak i razmnožavanje glodavaca i kemijske metode korištenjem meka ili mamaca s rodenticidima na bazi antikoagulanata, kazao je za Srednju.hr sanacijski upravitelj SC-a, Mirko Bošnjak.

Slijedi još jedna, izvanredna deratizacija na Šari

Odjel sanitarno veterinarske kontrole SC-a i uprava SD Ante Starčević čine poduzimaju sve zakonski propisane mjere i reagiraju na svaku dojavu stanara i promptno reagiraju na svaki poziv. Tako će reagirati i na najnoviju prijavu.

– Slijedom prijave upravitelja SD Ante Starčević, za 09.01.2018. u 09,00 sati naručena je izvanredna deratizacija prvog paviljona zbog pojačane najezde štetnika – glodavaca izazvane okolišnim značajkama i vremenskim prilikama. Glodavci su primijećeni u stropovima koji predstavljaju idealno mjesto za boravak glodavaca zbog arhitektonsko građevinskog rješenja zadnje rekonstrukcije i sanacije paviljona.

 


Komentari