MRAK TARITAŠ ISPROZIVALA BANDIĆA: On se pokušao braniti i provalio ovo!

Facebook

Gradski proračun, ili bolje rečeno građani, će zbog ove Bandićeve kozmetičke promjene ostati bez 30 milijuna kuna.

Prošlo je nešto više od tri godine otkako su u Zagrebu, u ulici Hrvatske bratske zajednice, osvanule dvije “Bandićeve” fontane, prekjučer su otpočeli radovi na još tri nove. Bageri već uvelike iskopavaju teren na južnoj strani zemljišta, a postavljen je i plakat na kojem se može vidjeti kako će izgledati kada sve bude gotovo.

Gradski proračun, ili bolje rečeno građani, će zbog ove Bandićeve kozmetičke promjene ostati bez 30 milijuna kuna. Nove fontane projektirala je arhitektica Helena Paver Njirić, a natječaj za izgradnju pripao je tvrtki Vodotehnika.

>>> NOVI GAF MILANA BANDIĆA: Zagreb jedva krpa kraj s krajem, a on troši novih 30 milijuna na ovo (FOTO)

Cijelu temu oko, možda ipak, bespotrebne granje fontana komentirala je i bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, te vjerojatna buduća kandidatkinja za mjesto gradonačelnice Zagreba, Anka Mrak Tritaš. Njoj se ideja o postavljanju fontana ne čini tako lošom, ali vrijeme sprovođenja te ideje nimalo joj se ne sviđa. Istaknula je kako postoje puno veći problemi koje bi Bandić trebao rješavati, a neki se nalaze u neposrednoj blizini fontana.

“Kad se vozite kraj fontana, lijevo vidite fontane, a desno Trnje koje još nema riješen vodovod, odvodnju i neke druge stvari“, rekla je Mrak Taritaš i nastavila, “Ti projekti su nevidljivi, to su projekti komunalne infrastrukture i teško je da bi u budućnosti njih mogli zvati Bandićevi vodovodi i Bandićeva odvodnja, ali Bandićeve fontane zovemo tako jer se vide i zbog toga pretpostavljam da se odlučilo novce iz proračuna trošiti na to”, kazala je Mrak Taritaš za N1.

Istaknula je još kako bi ju puno više veselilo da grad ima direktnu vezu s aerodromom kao što to imaju ostali gradovi u Europi te napomenula kako fontane jesu lijepe, ali da se prvo trebaju riješiti pravi problemi.

“Nećete prvo imati prekrasni dnevni boravak, a nemati odvodnju, ili imati zlatne pipe, a nemati vodu”, komentirala je Mrak Taritaš.

Osvrnula se i na neke buduće projekte koje je Bandić predvidio. “Žičara za Sljeme je neophodna, jer nakon toga Sljeme postaje u punoj riječi ono što jest, park prirode, no način upravljanja gradom je takav da se rade projekti koji se vide i koji se mogu zvati po nekome, a ne ono što se ne vidi. Zagrebu treba kompletna komunalna infrastruktura”, zaključila je Mrak Taritaš.

“Nije njoj ništa preostalo osim da jambra

Na cijelu situaciju osvrnuo se i gradonačelnik koji je danas službeno otvorio granju fontana. “Nije njoj ništa preostalo osim da jambra i kritizira ili da bude konstruktivna. Preporučio bih joj da bude konstruktiva oporba. Šta je opoziciji preostalo? Da afirmira ono što radimo dobro i da upozori ako nešto radimo loše. Ovo je pucanj u prazno” rekao je Bandić kratko, prenosi 24sata.


Komentari