MISLILI STE DA JE KRAJ? Sljedeći tjedan zima nam uzvraća udarac! (FOTO)

Marko Lukunic/PIXSELL

Prema sadašnjim prognozama već za nekoliko dana bi se Zagreb mogao ponovno zabijeliti.

Svi smo već polako u ormare pospremili debele zimske kapute i jakne i povadili proljetnu robu. Iako se prognoza mijenja iz dana u dan svi smo se nekako pomirili s činjenicom da snijega ove zime više neće biti. No, eto novog šoka. Prema sadašnjim prognozama već za nekoliko dana bi se Zagreb mogao ponovno zabijeliti.

Iako će dnevne temperature u sljedećih tjedan dana biti uglavnom iznad nule pa sve do 14 stupnjeva Celzijevih, pretjeranom veselju nema mjesta jer će nas uglavnom prati kiša, a od sredine sljedećeg tjedna nastupit će i dodatno pogoršanje vremena. Jutarnje temperature preselit će u minus, dok će dnevni maksimalac biti 10 stupnjeva Celzijevih. Snijeg se očekuje u srijedu i u subotu, a dobro bi se moglo zabijeliti okolno zagrebačko gorje, dok se u samom gradu, snijeg, vjerojatno neće primiti. Poteškoće bi jedino mogla stvoriti poledica koje će biti zbog niskih temperatura.

Bilo kako bilo, zima nam je još jednom pokazala zube i rekla “ne” naglome proljeću, a mi smo osuđeni na još jedan promjenljiv tjedan prošaran suncem, kišom, snijegom, visokim i niskim temperaturama. Valja spomenuti kako bi meteoropatima sljedeći tjedan mogao zadavati dosta tegoba.

prognoza


Komentari